Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje županov

DATUM OBJAVE 04. november 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so se dogovorili, da bodo v proračune za prihodnje leto predlagali sredstva za gradnjo dnevnega centra za odvisnike po ključu delitvene bilance med občinami. Vsi prisotni župani so bili enotni, da so razmere na področju odvisnosti zelo resne in da je potrebno nujno ukrepati. V Novi Gorici se poleg domačih odvisnikov zadržujejo tudi odvisniki iz vseh okoliških občin. Kot so povedali župani, je ta problem še globlji, kot je razvidno iz razpoložljivih statistik in so vsi pripravljeni novogoriški občini priskočiti na pomoč pri financiranju gradnje dnevnega centra.
Načelnik Oddelka za družbene dejavnosti MO Nova Gorica Marjan Pintar je županom predstavil finančno konstrukcijo načrtovane gradnje prizidka h Glasbeni šoli na Cankarjevi ulici v Novi Gorici, ki jo poleg otrok iz mestne občine obiskujejo tudi otroci iz vseh okoliških občin. Župani so se z načelnikom dogovorili za podrobno vsebinsko predstavitev projekta, na osnovi katere se bodo v posameznih občinah odločali o višini sofinanciranja prizidka in potrebne opreme. Mestna občina Nova Gorica in vse ostale štiri občine so namreč soustanoviteljice Glasbene šole, zato se skupaj dogovarjajo o investiciji.
Župani so se še dogovorili, da bodo iz proračunov za prihodnje leto sofinancirali nekatere večje prireditve regijskega pomena, kot je npr. 100-letnica smrti Simona Gregorčiča.