Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava županov severne Primorske glede regionalizma

DATUM OBJAVE 17. september 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani od države zahtevajo, da jim poda ustrezna pojasnila glede oblikovanja pokrajin. Zlasti jih zanima, s kakšnim deležem sredstev bo razpolagala posamezna regija. Vsi pa so bili enotni v tem, da dokler bo vladalo tako pomanjkanje informacij s strani države, ne bo mogoče poenotiti stališč. Zato župani od države zahtevajo ustrezna pojasnila in informacije o možnostih odločanja v lokalni skupnosti, predvsem pa, da ne dopusti, da se tako pomembne zadeve uporablja v politične namene.

Obenem so na sestanku soglasno obsodili uredniško politiko Primorskih novic, ki izdaja dve naslovnici, eno za koprsko območje in drugo za novogoriško območje, v Ljubljani pa je večinoma mogoče dobiti le koprsko varianto. Prepričani so, da tako uredniška politika načrtno razdvaja Primorsko in skuša vpeljati nesoglasja. Končni povod za tako izjavo je bila naslovnica današnjih Primorskih novic, v katerih je bil članek o obeležitvi spomina na tako pomemben dogodek kot je Goriška fronta na naslovnici objavljen samo v "goriški" izdaji Primorskih novic, ne pa tudi "koprski".