Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan prejel pismo predsednika vlade v zvezi s skrunitvijo spomenika na Trnovem

DATUM OBJAVE 06. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V njem je Janez Janša med drugim zapisal:"..Padli borci so svoja življenja žrtvovali za končanje 2. svetovne vojne in utrli pot razvoju miroljubnega sodelovanja v današnji združeni Evropi. Predstavljajo tudi enega izmed temeljev samostojnosti in neodvisnosti današnje Slovenije. Zato zaslužijo spoštljiv in trajen spomin, njihovi nagrobni spomeniki na ozemlju Republike Slovenije pa dostojanstven odnos. Pričakujem, da bodo pristojni organi storilce tega dejanja kmalu odkrili in ustrezno kaznovali…."
Nadalje predsednik med drugim navaja še: "..Veseli me, da sami ne nasedate tovrstnim provokacijam in da s svojim kolegom, goriškim županom Brancatijem, tvorno sodelujete v evropskem duhu preseganja preteklih delitev in graditve skupne prihodnosti…"
Podpora predsednika vlade je po mnenju župana Mirka Brulca zelo pomembna pri nadaljnjem razvoju in krepitvi čezmejnega sodelovanja.
O pismu je župan Mirko Brulc obvestil tudi župana Občine Gorica Vittoria Brancatija, saj je podpora izražena tudi njemu.