Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti - LAS

DATUM OBJAVE 23. oktober 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Oddelek za družbene dejavnosti

Za usmerjanje in usklajevanje aktivnosti na območju Mestne občine Nova Gorica, vezanih na problematiko drog, je župan ustanovil Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti – LAS. Deset članska skupina, ki je sestavljena iz strokovnjakov iz različnih področij dela ter predsednika zainteresirane javnosti je bila konstituirana 20.10.2003.

LAS je strokovno in posvetovalno telo za župana, mestni svet Mestne občine Nova Gorica in druge organe občine kot tudi za posamezne izvajalce programov preprečevanja zasvojenosti.

Naloge LAS-a so:
- proučevanje stanja in načrtovanje ukrepov za zmanjšanje
povpraševanja po
prepovedanih drogah
- spremljanje in koordiniranje ukrepov za preprečevanje uživanja
prepovedanih drog
- usklajevanje in izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje
uporabe
prepovedanih drog
- oblikovanje predlogov za sofinanciranje programov preprečevanja
uporabe drog
- priprava poročil za Mestni svet
- druge aktivnosti vezane na preprečevanje zasvojenosti.