Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poslanica županov Romanu Prodiju

DATUM OBJAVE 06. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Spoštovani g. Romano Prodi!


Eno leto po vstopu Slovenije v Evropsko unijo smo se prebivalci obeh Goric ponovno zbrali na skupnem trgu, ki ste ga Vi otvorili 30. aprila 2004 in je postal simbol združevanja. Današnje skupno druženje, ki ga povezuje pesem slovenskih, italijanskih in furlanskih zborov, je dokaz, da smo pred enim letom in že leta ped tem mislili resno v želji po sožitju, prijateljstvu in miru. Pred enim letom se je tu odvijala prireditev mednarodnih razsežnosti ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Potrebna je bila v tistem prelomnem, zgodovinskem trenutku.
Tisto pa, kar dokazuje da si spontanih stikov v novi evropski skupnosti želijo tudi prebivalci, pa so ti prijetni skupni dogodki, prežeti s sproščenim vzdušjem in intimnostjo. Obe mesti vse bolj utripata v skupnem ritmu in Evropi dokazujeta da nista zaman eden od simbolov evropske integracije.
Vam gospod Prodi, ki ste si toliko prizadevali za Evropo enakosti in prijateljstva med narodi, med katerimi ni nobeden manjšina, sprejmite to našo poslanico miru, prijateljstva in skupnega ustvarjalnega sodelovanja tudi v prihodnje.
Ob tej priložnosti bi Vas vljudno vabimo, da nas obiščete, ko Vam bodo Vaše obveznosti to dopuščale.