Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sedma redna novinarska konferenca župana Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 28. avgust 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Vse osnovne in srednje šole v občini so že pripravljene in pred začetkom novega šolskega leta nimajo posebnih težav. Število učencev bo v srednjih šolah približno enako lanskemu okrog 3500, v osnovnih šolah pa bosta v Mestni občini Nova Gorica 102 učenca manj kot lani. Vendar župan glede na demografska predvidevanja pričakuje, da se bo v prihodnosti število učencev v osnovnih šolah povečalo. Povedal je še, da je za večje vzdrževanje in obnovitev šolskih objektov v letošnjem proračunu zagotovljenih 120 milijonov tolarjev.
V nadaljevanju novinarske konference je predsednik Politehnike, prof. dr. Danilo Zavrtanik predstavil priprave na novo študijsko leto. Povedal je, da so z vpisom zadovoljni in da se pripravljajo na uvedbo novih programov v bodočnosti, študija restavratorstva, krasoslovja in slovenistike. Še vedno so, kljub pomoči Mestne občine Nova Gorica, težave z namestitvijo študentov. Vsekakor bi si pri slednjem želeli večje pomoči države, kot je povedal. Štefan Krapše, direktor občinske uprave pa je predstavil nadaljevanje aktivnosti na področju programa E-regija, za katere je Mestna občina Nova Gorica tudi pridobila sredstva na razpisu Ministrstva za informacijsko družbo. Občane smo opozorili tudi na forum na naših spletnih straneh www.nova-gorica.si, na katerem potekajo pogovori o aktualnih vprašanjih v občini, zato smo nanje naslovili ponovno vabilo, da nas obiščejo.