Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pripravljenost v primeru pojava ptičje gripe na območju Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 17. februar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica

Simon Vendramin, poveljnik Javne gasilske službe Nova Gorica, je povedal, da je njihova služba v primeru pojava mrtvih ptičev ali perutnine oziroma suma na ptičjo gripo zadolžena za pomoč pri izvajanju ustreznih ukrepov Veterinarski upravi Republike Slovenije (VURS) na območju severne Primorske. V ta namen so strani VURS-a že prejeli nekaj potrebne opreme (zlasti zaščitna oblačila in obutev). Vsi rejci perutnine na našem območju pa so s strani VURS-a že prejeli ustrezna navodila.

Župan Mirko Brulc se je odločil, da bo Mestna občina Nova Gorica vsem pripadnikom Javne gasilske službe Nova Gorica krila stroške cepljenja proti gripi (eden od preventivnih ukrepov - cepljenje proti navadni gripi; cepljeni bodo tisti, ki še niso bili). MONG pa bo v primeru potreb zagotavljala tudi vso potrebno opremo iz svojih sredstev civilne zaščite (čolni, vozila ipd.)

Župan obenem javno poziva in prosi tako starše kot tudi vzgojitelje in učitelje, da otroke opozarjajo, da se ne dotikaj ptic, perutnine (tako mrtvih kot živih živali), odpadlih ptičjih peres, iztrebkov, drugih izločkov in da redno umivajo roke ter vzdržujejo osebno higieno.

Javnost tudi obveščamo, da bo Štab civilne zaščite MO Nova Gorica spremljal situacijo in obveščal pristojne službe. V primeru potrebe po dodatnih ukrepih, bo koordinacijo v MO Nova Gorica izvajala pristojna operativna skupina.

Objavljamo tudi nekaj uporabnih števil in naslovov:

V primeru najdbe poginule ptice ali suma na okuženo žival pokličite Center za obveščanje na številko 112 ali najbližjo veterinarsko službo.

Informacije o ptičji gripi lahko najdete na Veterinarski upravi RS na telefonski številki 01/300-13-15 oziroma na spletni strani http://www.gov.si/vurs.Veterinarska uprava RS je objavila tudi brezplačno telefonsko številko glede ptičje gripe in sicer 080 50 52.

Informacije dobite tudi na spletnih straneh: http://www.mkgp.gov.si (Ministrstvo za prehrano, gozdarstvo in prehrano) in http://www.sos112.si/slo (Uprava RS za zaščito in reševanje).