Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek petih županov

DATUM OBJAVE 21. januar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Odločba ustavnega sodišča je razveljavila del občinskih odlokov o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Mestni občini Nova Gorica, Občini Brda in Občini Šempeter – Vrtojba. Ker so obresti nastale zaradi dolgotrajnih upravnih postopkov, se v vseh treh občinah zavzemajo za obročno odplačevanje in nižje obresti, župani pa so se odločili tudi, da bodo v pogajanjih z obema družbama nastopili skupaj.

Pogovori so tekli tudi o možnosti organiziranja nekaterih skupnih služb za več občin skupaj: tako naj bi se Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba v kratkem dogovarjali o možnosti ustanovitve skupne redarske službe, vseh pet občin skupaj pa bo preučilo možnost zaposlitve skupnega inšpektorja. Velik interes posameznih občin obstaja tudi na področju skupne ureditve notranjega finančnega nadzora. Trenutno ima samo Mestna občina Nova Gorica zaposleno revizorko za notranji finančni nadzor.

Župani so se pozitivno izrekli tudi do prošnje po finančni pomoči pri izdaji brošure ob 40-letnici porodnišnice v Šempetru, tako da bo vsaka od petih občin prispevala sredstva za ta pomemben jubilej. Obenem so se dogovorili tudi za sodelovanje pri organizaciji proslave v počastitev 80. rojstnega dne Cirila Zlobca 4. julija letos.


Župani so se seznanili tudi z namenom Krajevne skupnosti Prvačina in Goriškega muzeja, da bi ženskam, ki so odhajale služit v Aleksandrijo, postavili spominsko ploščo tako v Prvačini kot tudi v Aleksandriji. Idejo so podprli, s tem da od organizatorjev pričakujejo podrobnejšo predstavitev stroškov.