Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Travnik marjetic

DATUM OBJAVE 21. marec 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Na prvi pomladni dan "cvetoči" travnik krasi 16.000 belih marjetic. Za njihovo izdelavo je avtor uporabil 16.000 odpadnih plastenk. Idejno zasnovo projekta Cvetlični travnik sta avtorju predstavila goriška občana Robi Leban in Uroš Blažica. Cvetlični travnik nima le umetniškega cilja ampak tudi družbeno koristnega. Umetne marjetice bodo namreč naprodaj (za eno bo potrebno odšteti 250 SIT), izkupiček od prodaje pa bo namenjen za izgradnjo otroškega igrišča.
Projekt Cvetlični travnik je podprl tudi župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc, ki se zaveda pomembnosti vključevanja občanov v tovrstne projekte.
V zbiranje plastenk so se vključile tudi vse osnovne šole iz Mestne občine Nova Gorica in Občine Šempeter- Vrtojba, ki so do sedaj zbrale več kot 2000 plastenk. Ostale odpadne plastenke pa so avtorju omogočili zbrati Fructal Ajdovščina in Komunala Nova Gorica, ki upravlja odlagališče odpadkov v Stari Gori.
Posamezniki, organizacije ali pravne osebe, ki želijo podpreti izgradnjo otroškega igrišča v Novi Gorici, lahko obiščejo cvetlični travnik mestu v času med 21.03.2005 in 28.03.2005 in kupijo marjetice na eni od dveh info točk ob travniku ali pa sredstav nakažejo na
TRR: 04750 - 0001125445 .
Obiskovalci pa so vabljeni tudi na ogled razstave fotografij in video projekcije o fazah nastajanja instalacije, ki bo istočasno potekala v stavbi Mestne Občine Nova Gorica.

Projekt TRAVNIK CVETLIC so podprli:

MESTNA OBČINA NOVA GORICA, TELEVIZIJA PRIMORKA, ELEKTRO PRIMORSKA D.D.NOVA GORICA, NOVA KBM D.D. PODROČJE NOVA GORICA, MERCATOR D.D. LJUBLJANA, DAIMOND D.D.TRGOVINA IN ZASTOPANJE Šempeter pri Gorici, RESPED TRANSPORT D.O.O. VRTOJBA, CASTROL SLOVENIJA D.O.O. LJUBLJANA, ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D.OBMOČNA ENOTA Nova Gorica, MERKUR TRGOVINA IN STORITVE D.D, AC-TRIGLAV AUTO D.O.O.LJUBLJANA, FLUKS IN DECIBEL D.O.O. NOVA GORICA.