Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Festival vrtnic - Nova Gorica 9. - 11. maj 2008

DATUM OBJAVE 07. maj 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Cilj organizatorjev ostaja enak lanskemu: pripraviti odmevno, množično in kulturno-družabno prireditev, ki bo v mesto vrtnic (kakor mesto z vrtnico v grbu) privabil ljubitelje vrtnic od blizu in daleč. Cilj prireditve pa je tudi utrjevanje prepoznavnosti Nove Gorice kot turistične destinacije in kot mesta vrtnic, ki naj postane osrednja spomladanska prireditev mesta.

Program dogajanja je pripravljen v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in generalnim sponzorjem, družbo Hit, pa tudi Turistično informacijskim centrom Nova Gorica in Turističnim društvom Nova Gorica. Program dogajanja je vsebinsko bogat: v dnevih od petka do nedelje se bodo zvrstili različni dogodki, povezani z vrtnicami:
- tri razstave (ena umetniška, ena filatelistična in ena floristična),
- dve predavanji (o slovenskih avtohtonih šipkih ter o uporabi vrtnic v kulinariki),
- vodeni strokovni ogledi zbirke burbonk in rožnih nasadov po mestu.
Tudi letošnji festival poudarja eno-gastronomski vidik vrtnic in ponuja obilo kulinaričnih doživetij v Hitovih gostinskih lokalih:
- eno-gastronomski večer, posvečen vrtnici, v Perlini restavraciji Calypso,
- rožno kosilo in degustacija štrukljev z vrtnicami v Gostilni Pri hrastu,
- vodeno degustacijo rosejev v Hitovi restavraciji Mark,
- degustacijo prigrizkov z vrtnicami v restavraciji Tiffany v zabaviščnem centru Park.
V okviru festivala bo rožna tržnica ponujala vrtnice in izdelke iz vrtnic. Osrednja dogodka bosta koncert na prostem (z razglasitvami burbonke leta 2008, najlepšega rožnega nasada v mestu ter najlepše vrtnice v zasebni lasti) ter zaključek festivala, večer med burbonkami (na vrtu frančiškanskega samostana na Kostanjevici).
Organizatorji so prvič izdali priložnostno razglednico, poštno znamko in žig.

Več informacij: Edi Prošt,
predsednik goriške sekcije društva
041 901 501

Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije
Goriška sekcija
Delpinova 5
5000 Nova Gorica