Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje s predstavniki rimokatoliške cerkve

DATUM OBJAVE 25. januar 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Mirko Brulc je uvodoma poročal o nekaterih aktualnih temah, med njimi je poudaril včerajšnjo potrditev statuta in konvencije EZTS-ja na občinskih svetih Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica, kar je po njegovem mnenju dobra popotnica nadgradnji čezmejnega sodelovanja med mestoma. Na kratko je predstavil tudi gospodarsko situacijo, pri čemer je seveda spregovoril tudi o posledicah gospodarske krize. S tem v zvezi je poudaril pomen delovanja dobrodelnih organizacij in vseh ostalih institucij, ki se ukvarjajo s socialno problematiko ter še posebej pomen usklajevanja med njimi. Zaokrožil je z željo po strpnem dialogu v družbi, ki ga po njegovem mnenju danes primanjkuje.

Dekan Aleš Rupnik je v imenu prisotnih izpostavil vsebinske sklope, ki se jim zdijo najpomembnejši in sicer koordinacija institucij na področju socialnega varstva, ponovno je izpostavil željo po pridobitvi prostorov za območno Karitas, vprašanje financiranje obnove cerkva, vprašanje ureditve krožne poti na Sveti Gori ter zaskrbljenost nad današnjo vzgojo mladih kot družbeni problem. Obenem je poudaril dobro sodelovanje z duhovniki na italijanski strani ter pomen čezmejnega sodelovanja. Pater Bernard pa je izpostavil problematiko evropskih razpisov in birokratskih težav v državi, ki se v zvezi s tem pojavljajo.

Župan jim je obljubil pomoč pri ureditvi prostorov za Karitas, če bi našli ustrezno lokacijo. Ponudil jim je tudi vso pomoč občinske uprave pri prijavah na razpise ter nadaljnje dobro sodelovanje.