Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv župana Mateja Arčona k aktivni vlogi nadzornega sveta in lastnikov pri reševanju problematike HIT-a

DATUM OBJAVE 23. december 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Nova Gorica, 23. 12. 2010

Slovenska odškodninska družba, d.d.
Kapitalska družba, d.d.

ZADEVA: Poziv k aktivni vlogi nadzornega sveta in lastnikov pri reševanju akutne problematike HIT-a

Spoštovani!

V času pred božično-novoletnimi prazniki, sredi najvišje sezone prirejanja iger na srečo, ob vikendih, ko je igralniških gostov največ, v družbi HIT vsak teden stavka skupina najbolje plačanih delavcev te družbe. Takšno ravnanje utegne ogroziti možnosti za sanacijo podjetja in sprožiti katastrofalno socialno bombo na Goriškem.

V razmerah gospodarske krize, ko največjo vrednoto predstavlja ohranitev delovnega mesta, je stavka zaposlenih, ki mesečno prejmejo tudi 3.000 € in več, povsem nerazumljiva za večino ljudi. Stavke ne odobrava tudi večina zaposlenih v družbi. Žal se nekateri ne zavedajo, da žagajo vejo, na kateri sedijo, da se igrajo s svojim kruhom in seveda najmanj s kruhom vseh ostalih zaposlenih v HIT-u.

Pričakovali bi, da se bo v reševanje tako akutne problematike aktivno vključil tudi nadzorni svet HIT-a, a se po treh tednih stavke ta sploh ni sestal. Tudi na naslednji, jutrišnji seji o tem očitno ne nameravajo razpravljati, saj problematike niso uvrstili na dnevni red.

Sam menim drugače. Prepričan sem, da je aktivno odzivanje nadzornikov in po potrebi tudi lastnikov v danih razmerah nujno potrebno. Preko člana nadzornega sveta HIT-a, ki zastopa občine, lastnice deležev v družbi HIT d.d., bom zahteval obravnavo te problematike na seji. Pozivam tudi ostale lastnike kapitalskih deležev družbe, da zagotovite aktivno delovanje članov nadzornega sveta in se v reševanje družbe tudi sami odgovorno vključite. To upravičeno pričakujejo državljanke in državljani Republike Slovenije, v imenu katerih upravljate s kapitalskimi deleži. To pričakujemo tudi vsi, ki nas skrbi za usodo HIT-a in prihodnost Goriške.

Lep pozdrav!

Matej Arčon
župan


V vednost:

- predsedniku Vlade RS, gospodu Borutu Pahorju
- ministru za finance RS, dr. Francu Križaniču
- medijem