Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obmejni okusi - "Gusti di frontiera" 2011

DATUM OBJAVE 21. september 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani ožje Goriške so združili moči in se odzvali povabilu goriškega župana Romolija, da se na goriškem Travniku predstavijo skupaj. K sodelovanju so pritegnili številne domače ponudnike, ki bodo prikazali domačo goriško kuhinjo. Mestna občina Nova Gorica se bo predstavila s Turistično zvezo TIC Nova Gorica, Turistično kmetijo in vinarstvom Slavček iz Potoka pri Dornberku, s prodajo domačega tipičnega peciva Ludvike Gregorič, Restavracijo Grad Kromberk, Vinarstvom Košuta Vitovlje, Vinarstvom Tratnik iz Dornberka in nastopom Šempaskih godcev, ki bodo zaigrali na četrtkovi otvoritvi. Občino Brda bodo zastopali Tic Brda, Vinska klet »Goriška Brda«, Restavracija Grad Dobrovo, Hotel Kozana in Briški harmonikaši, ki bodo nastopili v nedeljo. Občina Kanal se bo predstavila s Športnim kulturnim turističnim društvom Levpa, z Ekološko kmetijo Seljak iz Levpe ter z Gostilno Pri mostu v Plavah. Občino Miren-Kostanjevica bodo zastopali: Gostišče Štirna iz Opatjega sela, Gostišče Kogoj Bilje, Turistična kmetija Faganel Miren, proizvajalec sira Lipičar iz Nove vasi in vinarji Kavčič iz Lipe, Marušič iz Vojščice in Ščuka iz Nove vasi. Godci KD Kraški šopek pa bodo popestrili petkovo dogajanje od 18. do 21. ure. Za Občino Renče-Vogrsko bodo dobrote predstavili: Frlanova kmetija, Paquito, Kmetija Fornazarič, Sončni Škol, Kozjereja Nevo Pregelj, Kmetija Mlečnik, Kmetija Mozetič in Sadje Smodin. Občino Šempeter-Vrtojba pa bodo zastopali Društvo žena Vrtojba, Peloz mesnine, Pekarna in slaščičarna Klavdija, Turistično društvo Šempeter, Vinar Jejčič in Čebelarstvo Tomažič. V glasbenem programu pa bodo v nedeljo od 17. ure dalje nastopili BeEsAs "Harmonikaši iz okolice".

Posebna letošnja novost Obmejnih okusov, za katero sta se dogovorila župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in goriški župan Ettore Romoli, je brezplačni turistični vlakec, ki bo v času prireditve povezoval obe mesti. Vozil bo od petka do nedelje, in sicer v petek, 23. septembra, in v soboto, 24. septembra, od 18. ure do 24. ure ter v nedeljo, 25. septembra, od 11. do 22. ure. Vlakec bo nenehno krožil med mestoma s postankom za vstop in izstop potnikov na Kidričevi ulici pri Bevkovem trgu v Novi Gorici. V Gorici pa bo postajališče vlakca pred nadškofijo. Vlakec je mestoma v času prireditve predala v brezplačno uporabo Goriška pokrajina.

Na odru Goriške plaže pri Bevkovem trgu v Novi Gorici bo v petek in soboto od 20. do 24. ure nastopila dalmatinska klapa Leut. Glasbeni del bo spremljala kulinarična ponudba ribjih jedi.