Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje županov novogoriške in okoliških občin

DATUM OBJAVE 30. januar 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Med drugim so se dogovorili, da bodo podprli projekt, ki predvideva izvedbo delavnic z naslovom Vino in mladi. Namen je izobraževanje mladih o kulturi pitja vina in slovenski vinski dediščini. Na predlog Društva Goričanov v Ljubljani so se odločili za podporo projektu z naslovom Goriška pomlad, ki bo spomladi izveden v Ljubljani. Namen projekta je promocija Goriške, njene kulinarike in glasbenih skupin.
Dogovorili so se tudi, da bo vseh šest občin prevzelo pokroviteljstvo nad koncertom zbora Goriških pevskih veteranov v Novi Gorici ob 27. aprilu, dnevu upora proti okupatorju. Tudi sicer župani načrtujejo čim več skupnih dogodkov v počastitev državnih praznikov, prav tako bodo v tem letu župani nadaljevali s trženjem skupne blagovne znamke Goriške na prireditvi Obmejni okusi in na Andrejevem sejmu v Gorici. Skupno promocijo načrtujejo tudi v pustnem času. Vsi župani so podprli predlog Društva tradicionalnih pustov Primorske, ki si prizadeva za večjo promocijo tradicionalnih pustnih mask Primorske.
Direktor Regijske razvojne agencije severne Primorske Črtomir Špacapan je župane podrobneje seznanil s pripravami na 6. in 7. javni poziv iz Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov - razvojna prioriteta, razvoj regij. Župana Matej Arčon in Milan Turk pa sta vse ostale župane povabila na prvo sejo skupščine Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS »Območje občin: Comune di Gorizia(I), Mestna občina Nova Gorica (SLO) in Občina Šempeter-Vrtojba (SLO)«, ki bo v petek, 3. februarja, ob 11.30  v Rittejevi dvorani Trgovinske zbornice v Gorici. Ostali župani namreč združenje podpirajo in si v bodoče želijo tudi njegove razširitve. V petek bodo tako vsi prisotni na otvoritvi skupščine.