Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razvoj mreže hiš dobre volje

DATUM OBJAVE 22. marec 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Dom upokojencev Nova Gorica bo, kot vodilni partner v projektu Razvoj mreže hiš dobre volje, skupaj z ostalimi partnerji, skušal postaviti temelje za vzpostavitev modela mreže Hiš dobre volje oz. dnevnih centrov za starejše v upravičenih naseljih. Model se vzpostavlja na podlagi primera dobre prakse, to je Hiše dobre volje Miren, ki je nastal v sodelovanju med zavodom Dom upokojencev Nova Gorica in Občino Miren-Kostanjevica. Hiša dobre volje predstavlja učinkovit odgovor na proces staranja prebivalstva, predvsem v urbanih podeželskih središčih. V okviru projekta bo izvedene raziskava za identifikacijo potreb uporabnikov v upravičenih naseljih Občine Brda in Mestne občine Nova Gorica ter definiranje morebitnih lokacij za postavitev novih hiš dobre volje, priprava promocijskega materiala za potencialne uporabnike storitve, izmenjava dobrih praks z drugimi izvajalci istih ali podobnih storitev, prostorska nadgradnja objekta – Hiše dobre volje Miren in organiziranje dodatnih dogodkov za dvig kvalitete bivanja v »hiši«, analiza razvoja novih podpornih storitev ter usposabljanje o pripravi dietne prehrane.

CILJI projekta so:

  • Dvig kakovosti bivanja starejših, zmanjšanje občutka osamljenosti in zagotavljanje inovativnih socialnih storitev za starejše, ki jim omogočajo finančno dostopnejšo in lažje sprejemljivo storitev ter posledično kasnejšo vključevanje v domove za starejše.
  • Povečanje podjetnosti in zaposljivosti na podeželju in v urbanih središčih.
  • Povezovanje deležnikov v inovativna razvojna partnerstva.
  • Spodbujanje potenciala za razvoj novih storitev in dvig kvalitete življenja prebivalcev.
  • Zagotavljanje pogojev za razvoj novih poslovnih priložnosti zelenih storitev in produktov.
  • Ohranjanje naravnih vrednot za trajnostni razvoj območja.
  • Spodbujanje varstva okolja in trajnostne rabe naravnih virov.
  • Izboljšanje socialnih storitev in socialne vključenosti.
  • Spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja in zagotavljanje kakovostnega preživljanja prostega časa.

Vrednost projekta znaša 60.669 €, od tega je ESRR sredstev 46.240 €, ostalo so lastna sredstva. V projekt bodo vključeni partnerji, upravičenci do storitev dnevnega varstva starejših, njihovi svojci ter drugi deležniki (gostinska, prevozniška in storitvena podjetja, učenci itd.). Projekt predstavlja pomemben prispevek k doseganju specifičnih ciljev v okviru Strategije lokalnega razvoja LAS V objemu sonca. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. 

PARTNERJI projekta:
Dom upokojencev Nova Gorica
Občine Miren - Kostanjevica
Mestna občina Nova Gorica
Občina Brda
Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote
Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica.

Povezave:
https://www.dung.si
http://www.eu-skladi.si
http://www.las-vobjemusonca.si