Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obnova igrišča v središču mesta

DATUM OBJAVE 29. oktober 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Med Cankarjevo ulico in Ulico Gradnikove brigade, v neposredni bližini Tuš marketa, poteka izvedba vzdrževalnih del na igrišču »Žica«, ki vključujejo izravnavo in preplastitev obstoječega športnega igrišča.

Izvedba zajema preplastitev igralnih površin z gumo, obnovitev in dopolnitev ograje, izvedbo igrišča za mali nogomet v ogradi ter izvedbo dopolnitve meteorne površinske odvodnje.

Gradbišče sta si ogledala tudi direktorica Javnega zavoda za šport Nova Gorica Aleksandra Fortin in podžupan Simon Rosič. Slednji je ob tem poudaril: «Mestna občina postopoma ter sistematično daje vedno večjo težo t. i. športnim otokom tako v urbanem delu občine kot tudi na podeželju. Igrišče »Žica« ima dobesedno kultni status rekreativnih površin v strogem mestnem jedru. Splošno dejstvo je, da je to igrišče skozi leta postalo degradirana površina in kot tako nujno potrebno sanacije. S preplastitvijo obeh igrišč za košarko in nogomet bosta le-ti prijaznejši do uporabnikov, saj zmanjšujeta možnost hipnih in dolgotrajnih poškodb, istočasno pa sporočamo lokalnemu okolju, da je gibanje oz. rekreacija izjemno pomembna za vse generacije. Poseg sovpada z zastavljeno celovito prenovo Cankarjevega naselja.«

Stanovalce soseske opozarjamo, da je zaradi vzdrževalnih del onemogočena uporaba površin na in ob igrišču.