Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na srečanju z nemško veleposlanico o Evropski prestolnici kulture in solkanski Livarni

DATUM OBJAVE 22. september 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred kratkim se je novogoriški župan dr. Klemen Miklavič srečal z novo nemško veleposlanico Natalie Kauther. To je bilo njuno prvo uradno srečanje v novogoriški mestni občini. Pogovarjala sta se o sodelovanju z nemškim mestom Chemnitz, ki bo prav tako kot Nova Gorica leta 2025 nosilo naziv Evropske prestolnice kulture. Nemško veleposlaništvo je izkazalo velik interes Nemčije za sodelovanje v projektu tako na kulturnem kot na gospodarskem področju.

 

Veleposlanici je župan predstavil tudi rezultate opravljenih meritev v okolici solkanske Livarne in pogoste pritožbe občanov, ki jih motita zlasti prah in smrad. Popeljal jo je na ogled okolice tovarne, da se je prepričala o obstoju prašnih usedlin na bližnjih stavbah in avtomobilih. Glede na nemško lastništvo Livarne v Solkanu je veleposlanica obljubila podporo prizadevanjem novogoriške mestne občine za spoštovanje okoljskih predpisov ter prevzela vlogo mediatorja med vodstvom Livarne in lokalno skupnostjo.