Iščemo prostovoljce za akcijo Pešbus v Novi Gorici 

datum: 24.08.2018

kategorija: V središču

Z novim šolskim letom v Novo Gorico ponovno prihaja akcija PEŠBUS, ki jo organizira Mestna občina Nova Gorica v sklopu projekta Trajnostna mobilnost za vse. Z akcijo spodbujamo aktivno pot v šolo ter si prizadevamo za zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. V okviru Pešbusa se učenci v šolo odpravijo peš – v organiziranih skupinah in v spremstvu odrasle osebe. Pešbus »vozi« po vnaprej začrtanih poteh in ima stalen urnik, otroci pa se mu lahko priključijo na več postajališčih na poti. Otroci uživajo v hoji do šole s sošolci in v spremstvu odraslih. Jutranji sprehod jim pomaga, da so v šoli bolj zbrani in lažje sledijo pouku, hkrati pa s peš potjo v šolo razvijajo tudi samostojnost. Ob tem se tudi zelo zmanjša jutranja prometna gneča v okolici šol.

V Novi Gorici je ta akcija s pomočjo prostovoljcev potekala že v preteklih šolskih letih, in sicer na Osnovni šoli Frana Erjavca ter na Podružnični šoli Ledine. Tudi letos nadaljujemo z akcijo, tokrat na vseh osnovnih šolah v mestu, in sicer med 17. septembrom in 19. oktobrom 2018. Želimo pa si, da bi Pešbus »vozil« celo šolsko leto, za to pa potrebujemo pomoč prostovoljcev.

Vabimo starše, babice in dedke, tete in strice in vse ostale aktivne prebivalce našega mesta, ki imajo v jutranjih urah čas in bi želeli sodelovati pri izvedbi Pešbusa, da se pridružijo akciji. Če želite sodelovati pri izvedbi Pešbusa kot spremljevalec, pišite na etm@nova-gorica.si ali pokličite na telefon 05 3350 176 oziroma 05 33 50 351.

 

 

Pešbus do Osnovne šole Frana Erjavca, september 2017 (foto: Mateja Pelikan)Pešbus do Osnovne šole Frana Erjavca, september 2017 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan