Vabljeni k ogledu gradnje brvi čez Sočo

datum: 16.10.2020

kategorija: V središču

Viseči most te dno že dobiva svojo podobo. Kljub manjši zamudi zaradi težav z dobavo ključnih gradbenih elementov v času razglašene epidemije Covid -19 so danes dela za viseči most (brv) čez Sočo v Solkanu v zaključnih fazah. Ob ugodnih vremenskih pogojih sta bila avgusta montirana nosilna pilona na obeh straneh reke in izvedene vse priprave za montažo brvi. V prvih dneh oktobra je izvajalec že montiral nosilne jeklenice, objemke in vertikalne vešalke, v teh dneh se že izvaja montaža prekladne konstrukcije. 

Gre za tehnično izjemen projekt, ki je izziv tako z vidika stroke kot izvedbe ter izredno zanimiv za opazovalčevo oko. Mostovi se ne gradijo vsak dan, ta viseča brv pa predstavlja izjemen gradbeni podvig in je zato še zlasti zanimiva za ogled. "To je namreč ena redkih priložnosti, da vidimo tako zahtevno strukturo v nastajanju, " na ogled vabi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič.

Dela se večinoma izvajajo vsak dan, razen ob nedeljah, med 7. in 17. uro. Gradbišče oziroma nevarna območja del so ustrezno zavarovana, zato prosimo vse obiskovalce, da upoštevajo navodila na opozorilnih tablah in navodila delavcev.

Projekt Soča Isonzo, v okviru katerega EZTS GO gradi brv v Solkanu, je sofinanciran iz programa Interreg Slovenija Italija 2014-2020.

20201016_094333  passerella 04 (1)

  passerella 06 (1)  passerella 05 (1)