Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Bogat praznični program v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 29. november 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ponovno se bliža tisti čas v letu, ko nas razveselijo lučke in pričakovanje najdaljše noči v letu. Na novogoriški mestni občini smo skupaj z različnimi institucijami, javnimi zavodi in društvi oblikovali program prazničnih prireditev »Podarimo si srečo«, ki bodo razveseljevale tako občane kot vse obiskovalce Nove Gorice ter drugih krajev v mestni občini. S prazničnimi prireditvami začnemo v nedeljo, 3. decembra, s prižigom lučk na Bevkovem trgu ob 17. uri, odprtjem drsališča in koncertom Dejana Dogaja. Na Bevkov trg se vrača še večje drsališče, ponovno boste lahko izbirali med darili na božično – novoletni tržnici. Veliko bo kulturnih prireditev, ustvarjalnic, zadnji teden v letu pa bo povsem koncertno obarvan. Skupina Kingston in DJ program nas bodo pospremili v novo leto 2024 tudi na silvestrovanju na prostem, ki ga pripravljamo v središču Nove Gorice. Za posebno doživetje in praznično razpoloženje pa bodo letos poskrbeli  otroci iz vseh osnovnih šol v novogoriški mestni občini, ki bodo skupaj z učitelji ustvarili trajnostne novoletne okraske za novoletne smrečice v središču Nove Gorice.                                         

V zadnjih decembrskih dneh se bo na odru na Kidričevi ulici zvrstila vrsta brezplačnih koncertov, in sicer: Petar Grašo (22. 12.), Leopold I, Masaya, Drill (23. 12.), Samuel Lucas (25. 12), Maraaya (26. 12.), Zvita feltna (27. 12.), Magnifico (28. 12.), Gadi (29. 12.) in Manouche (30. 12.). S koncertom skupine Kingston in DJ programom pa se bomo poslovili od starega leta in vstopili v novo leto 2024. Prvi večer v letu 2024 pa bo popestril koncert zasedbe Romantico acustico.

Mladinski center Nova Gorica bo v Prazničnem parku pri Bevkovem spomeniku poskrbel za druženje in družinsko ustvarjanje. Pripravil bo tudi vrsto dogodkov za otroke, od Čarobne jelke v središču mesta, prazničnih karaok, obiska Dedka Mraza, otroških predstav, do drsanja s pravljičnimi junaki ali fotografiranja z Božičkom.

Božično-novoletno tržnica bo ponovno zaživela v središču Nove Gorice, na Bevkovem trgu, med 8. in 21. decembrom. Obiskovalci bodo lahko izbirali med dobrotami lokalnih ponudnikov in izdelki domačih ustvarjalcev. Drsališče, ki bo letos za 40 m2 večje, bo na Bevkovem trgu odprto od ponedeljka do četrtka, med 13. in 20. uro, ob petkih med 13. in 21. uro, ob sobotah, nedeljah in med šolskimi božično - novoletnimi počitnicami pa med 10. in 21. uro.

V decembrskem času bo na Bevkovem trgu zagotovljena dodatna gostinska ponudba v montažnem gostinskem obratu nad drsališčem (3. 12. 2023 – 7. 1. 2024) in v lesenih hišicah (22. 12. 2023 – 1. 1. 2024)

V torek, 5. decembra, bo pod arkadami Občinske palače potekal Novoletni bazar. Obiskovalci bodo lahko kupili voščilnice, novoletne okraske in druge izdelke, ki jih bodo izdelali otroci skupaj s starši in zaposlenimi v Vrtcu Nova Gorica. Zbrani prispevki bodo namenjeni za Sklad Vrtca Nova Gorica. Bazar bo potekal do 7. decembra. Miklavževanje na Trgu Evrope se bo 5. decembra začelo ob 16. uri. Humanitarne organizacije z obeh strani meje letos že drugič pripravljajo miklavževanje za otroke iz obeh držav z obdarovanjem in spremljevalnim programom.  Prav tako 5. decembra bo med 10. in 19. uro v avli Kulturnega doma Nova Gorica potekal Miklavžev sejem unikatnih izdelkov naših lokalnih ustvarjalcev in priznanih goriških likovnih umetnikov. Podobno bo 21. decembra med 10. in 19. uro, ko bo v avli Kulturnega doma Nova Gorica potekal Božično-novoletni sejem unikatnih izdelkov.

18. decembra bo v Prazničnem parku pri Bevkovem spomeniku postavljena Stojnica z domačimi dobrotami za dober namen: Dobrodelna stojnica »Nisi sam«, na kateri se bo moč posladkati z domačimi dobrotami, spiti čaj ali kuhano vino in donirati prispevek za Varno hišo Goriške.

Za  ponedeljčice, praznične ustvarjalnice za otroke ob 17. uri, bodo poskrbeli v Zvezi prijateljev mladine Nova Gorica. V prostorih zveze pod tribunami novogoriškega stadiona bodo otroci in družine ustvarjali na delavnicah.

Decembrsko dogajanje bo v središču mesta popestril tudi Radio Robin z BUS studiem, v katerem bodo gostili glasbenike, nagrajevali, zabavali in obujali spomine iztekajočega se leta. Izbrane poslušalce bodo povabili na srečanje z glasbeniki, ki nas bodo zabavali na večernih koncertih.

To so samo nekateri izmed številnih dogodkov v letošnjem prazničnem dogajanju. Več si jih je mogoče ogledati v brošuri z naslovom Podarimo si srečo, ki jo bodo na dom v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v novogoriški mestni občini. V njej boste v duhu čezmejnega sodelovanja našli tudi nekaj prazničnih dogodkov, ki se bodo odvijali v sosednji Gorici (I). Program je objavljen tudi na spletni strani mestne občine na naslovu www.nova-gorica.si.

Več na: https://rb.gy/exqamz