Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Otvoritev fotografske razstave "V 365 dneh okoli sveta", avtorice Vesne Dubravica

DATUM OBJAVE 26. november 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica

Otvoritev razstave v četrtek, 29. 11. 2007 ob 18. uri v avli Mestne občine Nova Gorica PREDSTAVITEV AVTORICE
Vesna Dubravica je bila rojena v Šempetru pri Gorici leta 1974. Srednjo šolo je končala v Novi Gorici leta 1993, nato pa nadaljevala s študijem prava v Ljubljani. Po diplomi (1998) in pravniškem državnem izpitu in štirih letih dela v pravosodju se je odločila, da si vzame nekaj časa zase in odpotuje okoli sveta. Od marca leta 2005 do marca 2006 je potovala po Indiji, Kitajskem, Maleziji, Indoneziji, Avstraliji, Novi Zelandiji, Čilu, Peruju, Boliviji in Braziliji.
Leta 2004 je opravila tečaj popotniške fotografije in od tedaj dalje je članica Društva popotnih fotografov.
Fotografije s svojih potovanj je do sedaj predstavila na potopisnih predavanjih, ter v sklopu serije potopisnih reportaž v Primorskih novicah. Honorarno pa sodeluje tudi z Delovo prilogo Ona in revijo Horizont. Julija 2007 je postavila svojo prvo samostojno razstavo v galeriji Tir na Mostovni v Novi Gorici.

PREDSTAVITEV KONCEPTA RAZSTAVE
Fotografska razstava bo obsegala cca 30 fotografij iz različnih držav, na katerih so ujeti tisti trenutki, po katerih se ji je tuja država, njeni ljudje in kultura najbolj dotaknila in ji podala zrcalo življenju, vrednotam in merilom, ki jih je živela doma. Vsaka fotografija je opremljena z avtorskim tekstom, v katerem deli pogled z globalne perspektive.



UPORABLJENA TEHNIKA
Fotografije so bile posnete z digitalnim fotoaparatom Canon A 75, natisnjene so fotopapir v velikosti formata 30 x 20 cm, prilepljene na črno podlago velikosti 70 x 50 cm.