Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprli smo Vadbeno jaso Panovec

DATUM OBJAVE 14. november 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Na današnji krajši slovesnosti v Panovcu na obrobju Nove Gorice smo predali namenu Vadbeno jaso Panovec, ki smo jo uredili na predlog občanov v okviru Participativnega proračuna in s pomočjo sredstev letnega proračuna Mestne občine Nova Gorica. Vadbeno jaso smo obogatili tudi s športnim poligonom, ki ga je podarila Skupina Slovenska industrija jekla (SIJ) v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez. Mestna občina je za ureditev Vadbene jase Panovec iz proračuna namenila 48.000 €, od tega 20.000 € iz sredstev Participativnega proračuna. 

Gozd Panovec je naravni spomenik in eden redkih gozdnih kompleksov v Sloveniji, ki se nahaja v neposredni bližini mesta. Vstopna točka predstavlja pomembno rekreacijsko območje, kjer dnevno začenjajo aktivni oddih številni obiskovalci gozda, tako sprehajalci kot rekreativci z obeh strani meje.Urejena vstopna točka s sodobno vadbeno in urbano opremo bo zagotovo pripomogla k še lepšemu oddihu v tem lepem in zelenem predelu ob mestu. 

Predlog za ureditev fitnesa na prostem je soupadal z aktivnostimi mestne občine, ki je na tem mestu že načrtovala ureditev vadbene jase in imela že pripravljeno projektno dokumentacijo za izvedbo projekta. Ureditev vadbene jase je zajemala nadomestitev že dotrajane obstoječe opreme in namestitev novih vadbenih orodij. Na novo urejeni jasi so odslej postavljeni informacijski pano, klopi, klop s stojalom za kolesa, pitnik in koš za smeti. Vadbeno jaso smo obogatili s športnim poligonom, ki ga je podarila Skupina SIJ v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenska industrija jekla sta namreč konec leta 2015 podpisala dogovor o sodelovanju, na podlagi katerega bo Skupina SIJ skupnostim po vsej Sloveniji donirala športne poligone, ki so plod lastne izdelave in bodo na voljo vsem željnim gibanja v naravi. V tem času je bilo namenu predanih pet poligonov. Tudi z njihovo pomočjo je vadbena jasa v Panovcu še lepša in bolje opremljena. 

Na slovesnosti so spregovorili župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, projektant arhitekt Adrijan Cingerle, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec in mag. Sara Wagner, Vodja korporativnega komuniciranja v družbi SIJ. Vsi so vsem bodočim uporabnikom vadbene jase zaželeli, da bi jim dobro služila. Program današnje otvoritve so popestrili mladi športniki Goriškega gimnastičnega društva Nova Gorica in Športnega kluba Twist Nova Gorica, ki so uprizorili vadbo na poligonu. 


 

Fotografiji: David Verlič

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti