Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

33. Dnevi evropske kulturne dediščine in 11. Teden kulturne dediščine 2023 - Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici

DATUM OBJAVE 15. februar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije kot organizator Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine povabi k sodelovanju institucije, društva, posameznike, ki s svojimi dejavnostmi prispevajo k varovanju in popularizaciji kulturne dediščine. V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine se za teden dni v pestrem dogajanju poveže velika množica slovenskih mest, krajev in vasi. Dediščina v teh dneh oživi.

Namen Dnevov evropske kulturne dediščine je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine in javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti Evrope; spodbujati k reakciji na socialne, politične in ekonomske izzive. Dnevi evropske kulturne dediščine predstavljajo najprepoznavnejšo akcijo pod okriljem Sveta Evrope in Evropske unije na področju kulture, saj sodeluje 50 držav, 6.000 mest, 30.000 kulturnih spomenikov, obišče jih več kot 20 milijonov obiskovalcev.

 

Termini srečanj:

Ljubljana: 21. februar, 13.00–16.00, Slovenski etnografski muzej;

Koper: 28. februar, 13.00–16.00, Pretorska palača, Koper;

Slovenj Gradec: 7. marec, 13.00–16.00, Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec;

Brežice: 14. marec, 13.00–16.00, Posavski muzej Brežice;

Ptuj: 21. marec, 13.00–16.00, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Ptujski grad.

 

Teden kulturne dediščine pa bo potekal od 23. septembra do 7. oktobra 2023.

 

Prijava je obvezna prek spletnega mesta:

http://www.zvkds.si/sl/dekd/regionalna-srecanja-dekd-tkd.

 

Plakat Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine