Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Projekt »MI SMO PLANET«

DATUM OBJAVE 24. maj 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Ljudski univerzi Nova Gorica (LUNG) bodo 28. maja odprli nov, sodobno opremljen didaktični center, v katerem bodo mladi različnih starosti pridobivali zanimiva znanja in ustvarjali na temo varstva okolja. Center bo opremljen za izvajanje raznih dejavnosti v okviru projekta »WE ARE THE PLANET«  (MI SMO PLANET), v katerem Mestna občina Nova Gorica skupaj z LUNG-om sodeluje kot partner.


Glavni namen projekta je navdušiti in aktivirati čim več otrok in mladih, da tokrat oni dajo zgled odraslim in se na poseben način zavzamejo za čistejše in boljše okolje, v katerem živimo.


Okoljevarstvena tematika je danes velikokrat obravnavana in zato morda včasih tudi spregledana. Ravno temu so se želeli izogniti ustvarjalci projekta »WE ARE THE PLANET«, ki bodo otroke in mlade na zanimiv, umetniški način  spodbudili, da ustvarjajo in pridobivajo nova, uporabna znanja na temo okolja in trajnostnega razvoja. S pomočjo sodobne tehnologije se bodo mladi iz držav, ki sodelujejo v projektu, povezali med seboj in združili vso svojo ustvarjalno energijo v skupni cilj – izboljšati svet, ozdraviti planet. Ustvarjalci projekta namreč poudarjajo, da so ravno otroci in mladi tisti, ki lahko s svojo čisto energijo svet res spremenijo na bolje.


Projekt »WE ARE THE PLANET« temelji na uporabi različnih oblik umetniškega in na uporabi digitalnih portalov spletnih socialnih omrežij. V drugi polovici tega dve leti trajajočega projekta pa bodo nastali tudi otroški muzeji, v katerih bo predstavljeno vse, kar bodo otroci in mladi izdelali pri delavnicah - video projekcije, koncerti, nastopi. Muzeji bodo med seboj povezani preko video-konferenčnega sistema in spletnih portalov.


Didaktični center, ki ga konec maja odpirajo na LUNG-u, bo tako postal središče in nekakšno ogledalo prizadevanj otrok in mladih za boljše in čistejše okolje ter trajnostno naravnano družbo.


Vodilni partner v tem mednarodnem projektu je Pokrajina Teramo (ITA), poleg Mestne občine Nova Gorica in LUNG-a pa v njem sodelujejo še partnerji iz Španije in Cipra. Projekt je oblikoval Solstizio v sodelovanju s ProgettoMondo MLAL, sofinancira pa ga Generalni direktorat Evropske komisije za razvoj in sodelovanje. Kot pridruženi partnerji v projektu sodelujejo tudi drugi - razvojna agencija iz Burkine Faso in Benina ter Regijska razvojna agencija severne Primorske.