Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ogled razstavljenih del v okviru festivala PixxelPoint

DATUM OBJAVE 09. december 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Podžupanja Damjana Pavlica si je skupaj z direktorico Kulturnega doma Pavlo Jarc danes ogledala razstavo Žarišča, ki predstavlja dela sedmih slovenskih festivalov v Mestni galeriji Nova Gorica v okviru festivala PixxelPoint.

Letošnja 21. festivalska edicija tako predstavlja žarišča intermedijske umetnosti na Slovenskem, ki kljub družbenim spremembam, stanju duha v družbi in virusom žarijo na intermedijskem zemljevidu, delujejo, ustvarjajo, opozarjajo, problematizirajo in se na svojstven način angažirano odzivajo na aktualna družbena stanja.

Direktorica Kulturnega doma je ob tem izpostavila, da je letošnja edicija festivala namenjena soočanju in predstavitvi slovenskih festivalov, ki se ukvarjajo s prezentacijo sodobnih umetniških praks in delujejo na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Podžupanja je pohvalila snovalce festivala in poudarila njegov pomen tudi v luči kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za EPK 2025.

Razstavo si je mogoče ogledati na spletni strani: www.pixxelpoint.org

Fotografije: Mateja Pelikan