Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Povečana onesnaženost zraka na območju občin Koper, Nova Gorica in Postojna

DATUM OBJAVE 21. julij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

NIJZ opozarja, da zaradi povečane onesnaženosti zraka na območju občin Koper, Nova Gorica in Postojna zaradi širjenja požara na Krasu, obstaja nevarnost poslabšanja zdravstvenega stanja prebivalstva zaradi vdihavanja visokih koncentracij delcev v zraku, ki povzročajo draženje dihalnih poti, prizadenejo pa tudi druge organske sisteme. Posebej ogroženi so bolniki z  boleznimi dihal npr. z astmo ali kronično obstruktivno pljučno boleznijo - KOPB, dojenčki, nosečnice, starejši, sladkorni bolniki, bolniki z boleznimi srca in ožilja, poveča se tudi možnost za nastanek srčne kapi.

Prvi znaki draženja so solzenje oči in izcedek iz nosu, kašljanje in oteženo dihanje.

 

Prebivalce na prizadetem območju naprošamo, da:

  • upoštevajo priporočila ekip za reševanje oz. Uprave RS za zaščito in reševanje,
  • se na zadimljenem območju čim prej umaknejo v zaprte prostore,
  • v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja posvetujejo s svojim zdravnikom.

 

Na spletni strani NIJZ je objavljen dokument pod rubriko aktualno: "Napotki za ravnanje ob požaru" https://www.nijz.si/sl/napotki-za-ravnanje-ob-pozaru.