Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dovoljenje za opravljanje avto-taksi prevozov

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci

Vloga za izdajo, podaljšanje ali spremembo dovoljenja za opravljanje avto-taksi prevozov

Prijava prenehanja opravljanja dejavnosti avto-taksi prevozov

Kontakt

Oddelek za gospodarstvo in gospodarske javne službe
Karmen Pellegrini

Telefon: (05) 335 0136
Elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

V vlogi za izdajo, podaljšanje ali spremembo dovoljenja za opravljanje avto-taksi službe na območju Mestne občine Nova Gorica je potrebno navesti podatke o vlagatelju, vozilih in voznikih taksijev ter priložiti zahtevane priloge kot zahteva obrazec vloge, ki je enoten za vse tri postopke.

Kdaj in zakaj je potrebna sprememba dovoljenja: ko se spremeni katerikoli pogoj in s tem priloga k vlogi podani ob pridobitvi dovoljenja; vlogo za spremembo je potrebno podati v roku največ 8 dni po nastanku spremembe.

Kdaj vložiti zahtevek za podaljšanje dovoljenja: 30 dni pred iztekom veljavnosti dovoljenja.

Zahtevane priloge

Na obrazcu so navedene obvezne priloge:

  • odločbe o podelitvi licence za opravljanje avto-taksi prevozov,
  • licence za vsako avto-taksi vozilo ter
  • potrdila o plačani letni občinski taksi (glej postopek Prijava obveznosti plačila občinske takse - Pri nabavi nadomestnega vozila se občinska taksa prenaša, pri nakupu dodatnega vozila pa je potrebno plačati letno občinsko takso).

Prevoznik oziroma voznik mora svojo usposobljenost dokazati z:

  • vozniškim dovoljenjem in
  • potrdilom o opravljenem izpitu o poznavanju območja in njegovih lokalnih posebnosti. Preizkus znanja za potrdila opravlja Ljudska univerza v Novi Gorici.

Predpisi

Stroški postopka

Po Zakonu o upravnih taksah (ZUT) je potrebno plačati upravno takso v višini 22,60 EUR (tarifna št. 1 in 3).