Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava likovnih del o otroškem parlamentu

DATUM OBJAVE 07. oktober 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Otroci v minulem šolskem letu zaradi epidemije koronovirusa niso mogli sodelovati na otroškem parlamentu, zato je Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško (MDPM) organiziralo Likovni natečaj z naslovom Naših 30 otroških parlamentov in tako počastilo tudi 30. obletnico začetka izvajanja otroških parlamentov.

Razstavo prispelih del je društvo slovesno odprlo v avli novogoriške mestne hiše. Na ogled bo do 16. oktobra. Na odprtju razstave so nagradili avtorje izbranih del in mentorje za njihovo dolgoletno požrtvovalno delo. Zmagovalna dela so bila uporabljena pri izdelavi koledarja za šolsko let 2020/2021.

Ob tej priložnosti sta zbrane nagovorila tud generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna in novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, ki je ob tem poudaril: "Ponašamo se lahko z aktivno civilno družbo, z organizacijami in društvi, ki se ukvarjajo z otroki in mladimi. Zato sem še posebej hvaležen Medobčinskemu društvu prijateljev mladine za Goriško in njegovi predsednici Ivi Devetak. Društvo se posveča otrokom tudi v smislu državljanske vzgoje. Saj tako kot vzgajamo otroke, takšno družbo bomo imeli v prihodnje."