Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Risbice in video voščila za starostnike

DATUM OBJAVE 23. december 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Starostniki, ki bivajo v domovih upokojencev, so še posebej prizadeti zaradi epidemije koronavirusa. Zelo pogrešajo tudi bližino svojcev, zato smo se na mestni občini odločili, da jih razveselimo. Na pomoč so nam priskočili vrtčevski otroci, ki so zanje narisali čudovite risbice. Poleg tega smo v sodelovanju z znanimi osebnostmi posneli video voščila, s katerimi jim želimo polepšati praznične dni. Včeraj je podžupanja Damjana Pavlica skupaj z višjo svetovalko za družbene dejavnosti Petro Sismond risbice in video voščila predala tako predstavnici Doma upokojencev v Novi Gorici kot direktorju Doma upokojencev Gradišče Silvanu Gregoriču. Poleg obeh domov upokojencev v novogoriški mestni občini sta obiskali še enoti Varstveno delovnega centra v Novi Gorici in Stari Gori, združenje Ozara, Zavetišče za brezdomce in Dnevni center Žarek. Prenesli sta jim najlepše želje za prihajajoče leto.

Na pobudo novogoriške mestne občine so se množično odzvali otroci v občini. Risbice za stanovalce Doma upokojencev Nova Gorica in Doma upokojencev Gradišče so prispevali otroci v nujnem varstvu v Mladinskem centru Nova Gorica in otroci vseh vrtcev v mestni občini: Vrtec Nova Gorica, Vrtec pri OŠ Solkan (otroci iz vseh enot Solkan, Grgar, Trnovo), Vrtec pri OŠ Čepovan, Vrtec pri OŠ Šempas, Vrtec pri OŠ Dornberk (otroci iz enot Dornberk in Prvačina), Vrtec pri OŠ Branik in Hiša otrok Frančiška Sedeja. Risbice so v šolskih ustanovah plastificirali, tako da smo jih pred predajo zaradi epidemioloških razmer lahko ustrezno razkužili.

Novogoriška podžupanja Damjana Pavlica je po obisku povedala: »V teh težkih časih smo se odločili za pozitivno gesto do ljudi, ki so najbolj potrebni pozornosti. Prepričana sem, da bodo risbice in video voščila znanih osebnosti razveselila starostnike in jim polepšala praznične dni. Ob obisku domov upokojencev v mestni občini pa smo z veseljem izvedeli, da v Domu upokojencev Gradišče ni več okužb, stanje pa se umirja tudi v novogoriškem domu upokojencev.«

Na novogoriški mesti občini se zahvaljujemo vsem otrokom, vzgojiteljicam, ravnateljem in vsem tistim, ki so z veseljem prispevali video voščila, da so se odzvali našemu pozivu in da smo tako lahko skupaj številnim polepšali dan. Zahvala gre tudi Bojanu Kodelji, ki je brezplačno poskrbel za režijo in montažo skupnega video voščila.  

Fotografije: Mateja Pelikan