Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Goricatlon si bo nadel kolesarski dres

DATUM OBJAVE 24. december 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Letošnji že 8. Goricatlon bo potekal v soboto, 26. decembra, od 8. do 20. ure, na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Prejšnja leta je to bila tekaška prireditev, ki pa se bo letos prelevila v 12-urni kolesarski maraton. Zaradi epidemije koronavirusne bolezni so ga organizatorji, Društvo ljubiteljev teka Filipides ter Rotary klub Nova Gorica, v sodelovanju z mestno občino preoblikovali v kolesarjenje na sobnih kolesih, ki so del novoletne okrasitve središča mesta. 

Nanj se prijavijo ekipe, katerih člani se v 12 urah izmenjujejo na kolesih. Med samo menjavo tekmovalcev iste ekipe se kolesa razkuži ter pripravi za novega tekmovalca. Za vsak prevožen kilometer bodo donatorji (Arctur, Gen-I, Mahle, Medicinski center Šinigoj, projekt RUNE) prispevali en evro za pomoč otrokom iz šibkejših okolij na Goriškem.

Tomi Ilijaš, direktor podjetja Arctur, ob tem izpostavlja: «Zavedamo se, da bi morala država sistemsko reševati takšne situacije, vendar če lahko tudi posamezniki pomagamo, je takšna pomoč več kot dobrodošla. Poleg tega se v božično-novoletnem času večina ljudi ne giba dovolj ter veliko časa preživi ob bogato obloženih mizah. Letos pa je situacija slabša, saj sta med ljudmi zelo prisotna stres in tesnoba. Svoje zaposlene pa tudi prijatelje spodbujam h gibanju, kajti ravno gibanje pomaga pri premagovanju tesnobnih občutkov. Če pa lahko z gibanjem pomagamo ljudem, ki so pomoči potrebni, potem na takšen način dosegamo še višje cilje. To je dejansko gibanje z namenom, nekaj dobrega narediš zase in za druge.«

Podžupan Simon Rosič pa je ob tem poudaril: »Veseli dejstvo, da so idejo mestne občine o novoletni okrasitvi središča mesta s pomočjo sobnih koles udejanili dijaki Šolskega centra v sodelovanju z lokalnimi podjetji. V tem času pa se je porodila tudi zamisel, da bi zaradi epidemiološke situacije renomirano goriško tekaško prireditev Goricatlon preoblekli v kolesarski dres ter s tem ponovno opozorili na cilj, da naša destinacija postane dobesedno raj za kolesarje. Pri vsem tem pa je izjemno dobrodošlo dejstvo, da združujemo tehnično znanje, gibanje in dobrodelnost.«

Na Goricatlon se je mogoče prijaviti tako, da pokličete na telefonsko številko: 041/ 622 601 in si rezervirate termin.

Fotografiji: Mateja Pelikan