Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z dialogom do dobrih rešitev za vse

DATUM OBJAVE 04. februar 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

S predsednikom Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijanom Fortunatom se novogoriški župan dr. Klemen Miklavič srečuje na rednih delovnih srečanjih. Današnje srečanje sta namenila informaciji, ki je razburila goriško javnost, in sicer, da naj bi mestna občina s predlogom sprememb odlokov o vodi dovolila družbi Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. dvig cen za podjetja. Novogoriški župan poudarja, da gre za dezinformacijo.  

 

Predsedniku Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica je župan na srečanju pojasnil, da navedba o dvigu cen družbe Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. ne drži in da mestna občina s predlogom spremembe odlokov ne spreminja cen za podjetja.

»V nobenem primeru tega ne bi počeli v tem zelo občutljivem obdobju, ko so poleg ranljivih skupin občanov izpostavljena tudi podjetja,« je poudaril župan. Tako s predsednikom Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijanom Fortunatom kot tudi s predsednikom Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica Zoranom Simčičem se je župan dogovoril, da bodo glede cen vode vse tri strani iskale kompromis za isto mizo, in sicer ob upoštevanju v epidemiji prizadetih prebivalcev in drugih subjektov, vključno z gospodarstvom.   

Predsednik Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijan Fortunat je povedal, da v svojih prizadevanjih vedno ščiti člane zbornice in da podpira dosedanji dober dialog z mestno občino ter tudi bodoče usklajevanje o vsem, kar zadeva gospodarstvo.