Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tudi letos na voljo brezplačni prevozi za starejše

DATUM OBJAVE 04. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Poskusno izvajanje brezplačnih prevozov za starejše je bilo med uporabniki zelo dobro sprejeto. Zato v novogoriški mestni občini tudi v letošnjem letu nadaljujemo s financiranjem izvajanja programa Brezplačni prevozi za starejše – GO ŠOFER. Namenjeni so občanom Mestne občine Nova Gorica, starejšim od 65 let, ki nimajo možnosti lastnega prevoza. Za izvajalca prevozov je bilo na javnem razpisu izbrano Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki prevoze izvaja s pomočjo prostovoljcev.

 

Od septembra 2020 do februarja 2021 je bilo opravljenih 233 prevozov, v program pa je bilo vključenih 73 uporabnikov. Program nadaljujemo z namenom, da bi starejšim omogočili čim bolj samostojno opravljanje nujnih opravil in opravkov. Prevozi se izvajajo praviloma na območju Mestne občine Nova Gorica in sosednjih občin Brda, Kanal ob Soči, Renče – Vogrsko, Miren – Kostanjevica in Šempeter – Vrtojba od ponedeljka do petka, med 8.00 in 16.00. Namenjeni so za obisk zdravnika, lekarne, javnih ustanov (centra za socialno delo, upravne enote, občine, pošte, banke, zavarovalnice ipd.), trgovine, pokopališča, dnevnih centrov za starejše in drugih medgeneracijskih središč oz. programov za starejše ter drugih nujnih storitev, potrebnih za ohranjanje zdravja. Za prevoz se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 05 30 21 387. Zaradi boljše organizacije prevozov je zaželjeno, da uporabniki pokličejo vsaj tri dni pred dnevom prevoza. Na omenjeni telefonski številki so na voljo tudi vse dodatne informacije.

Predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec poroča, da so odzivi uporabnikov zelo pozitivni: »Ljudje so zelo zadovoljni, da jim skupaj z mestno občino in prostovoljci nudimo to možnost. Doslej smo dnevno opravili tudi že sedem prevozov. V teh prvih marčevskih dneh prejemamo veliko novih naročil za prevoze. Trenutno prevoze izvaja 12 prostovoljcev, seveda pa so zelo dobrodošli novi. Obenem se mestni občini zahvaljujemo za izkazano zaupanje.«

Damjana Pavlica, podžupanja novogoriške mestne občine, poudarja: »Starejši se pogosto znajdejo v stiski, ko nimajo na voljo prevoza. Teh potreb je veliko, zato smo se na mestni občini odločili, da financiramo brezplačne prevoze za starejše občane in jim tako priskočimo na pomoč. Dosedanje izkušnje so zelo pozitivne, odziv je dober, kar kaže na to, da smo se pravilno odločili. Zelo smo zadovoljni tudi z izvajalcem oziroma koordinatorjem storitev Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica. Predvsem pa gre velika zahvala vsem prostovoljcem, ki dnevno opravljajo prevoze.«

 

Foto: Mateja Pelikan