Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z novim direktorjem novosti v opravljanju mestnih storitev

DATUM OBJAVE 16. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Javno podjetje Mestne storitve je s 1. januarjem 2021 dobilo novega direktorja. To je postal 52-letni univerzitetni diplomirani sociolog Vasja Medvešček. Za delovno mesto direktorja Mestnih storitev se je odločil, ker v družbi vidi velik potencial, tudi za razvoj novih storitev in produktov, ki bi izboljšali življenjske pogoje občanov Nove Gorice. Kot svoje prednostne naloge navaja ureditev parkiranja na celotnem področju Nove Gorice, upravljanje obstoječih in gradnjo novih parkirnih hiš, urejanje mestne tržnice in iskanje morebitne nove lokacije zanjo ter dosledno spoštovanje predpisov, ki urejajo uporabo javnih površin. »Uspeh vsake družbe je odvisen od strokovnosti kadrov, ki jih zaposluje, in od pozitivnega delovnega okolja, kar je tudi osnova za to, da bomo občanom nudili kvalitetne in pravočasne storitve,« je še povedal.

 

Mestne storitve bodo sicer v bodoče še tesneje sodelovale z mestnim redarstvom in koncesionarji (zlasti s Komunalo) s ciljem vzpostavljanja urejenosti, reda in prijetnega okolja za prebivalce in obiskovalce mesta. Dopolnili bodo usmerjevalni sistem neprometne signalizacije ob glavnih prometnih točkah z namenom usmerjanja k splošnim javnim funkcijam, turistični infrastrukturi, rekreacijskim površinam in industrijskim vsebinam (umestitev usmerjevalnih tabel za mestno tržnico, TIC Nova Gorica, Rezbarsko, intarzijsko in restavratorsko društvo Solkan idr.).

Spremenjen bo tudi način plačevanja parkirnin, saj želijo zasledovati cilj kratkotrajnega parkiranja v središču mesta z možnostjo brezplačnega 30-minutnega parkiranja za tiste, ki imajo v mestu dnevna opravila (nakupi, urejanje postopkov pri občinskih in državnih organih, lekarna, pošta, bančne storitve). Opaziti je namreč vse pogostejše kršitve, ko lastniki svoja vozila na plačljivih parkirnih mestih puščajo po več ur oziroma občutno dlje, kot je predvideno za območje kratkotrajnega parkiranja.

Z 18. marcem 2021 se torej v mestni občini prične izvajati nov (dodaten) pristop pri nadzoru nad plačevanjem parkirnine na plačljivih parkirnih mestih, s katerimi upravlja Javno podjetje Mestne storitve Nova Gorica. Skladno s spremembami Odloka o ureditvi prometa v naseljih mestnega značaja mestne občine, ki jih je mestni svet sprejel na februarski seji, ni več nujno, da bodo kaznovani s strani mestnega redarstva. Kontrolor Mestnih storitev bo namreč lastnike vozil, ki niso označili časa parkiranja oziroma plačali parkirnine, obvestil, da lahko v roku 8 dnih od prejema obvestila plačajo nadomestilo za neplačano parkirnino v višini celodnevne parkirnine (ki po trenutno veljavnem ceniku znaša 7,20 evra), namesto izrečenega prekrška za neplačano parkirnino (40 evrov).

Redarji bodo seveda še vedno pristojni za nadzor nad nepravilnim parkiranjem oziroma parkiranjem izven predvidenih parkirnih površin in za nadzor nad tistimi parkirnimi površinami, kjer je parkiranje časovno omejeno in mora voznik označiti čas svojega prihoda za vetrobranskim steklom.