Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začenja se prenova Delpinove ulice v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 22. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 24. marca 2021, se začenja prenova Delpinove ulice v Novi Gorici, s katero se bo večjo pozornost namenilo pešcem in kolesarjem ter javnemu prostoru. Zaradi del bo ulica do 30. avgusta letos po odsekih zaprta. Dela bodo potekala v treh fazah. Prva faza, ki se začne v sredo, zajema odsek od križišča z Erjavčevo ulico 70 metrov dolžine v notranjost Delpinove ulice. Druga faza bo potekala od priključka dostopa pri hotelu Park do parkirišča za hotelom Park in tretja faza od uvoza na parkirišče hotela Park do Trubarjeve ulice. Občasno bo zaradi del do 30. maja tudi delna zapora dela Erjavčeve ulice, in sicer na območju križišča z Delpinovo ulico.  

 

Na območju Delpinove ulice je veliko prometa, z urejanjem pa bo ulica postala bolj zanimiva za pešce in kolesarje. V prvi fazi urejanja Delpinove ulice se bo prometno preuredilo območje z mešanim prometom na delu ulice med Erjavčevo ulico in uvozom na parkirišče za hotelom Park. Cestišče se bo dvignilo na nivo površin za pešce, celotna širina ulice bo tako na enem nivoju, brez višinskih razlik med pločnikom, kolesarsko stezo in voziščem.

Sredinski pas ulice bo namenjen avtomobilskemu prometu, vendar bodo imeli pešci in kolesarji prednost. Na območju skupnega prometnega prostora bo hitrost omejena na 20 kilometrov na uro, na preostalem delu pa 30 kilometrov na uro.

Nova urbana oprema bo umeščena okrog obstoječih dreves v obliki dvignjenih in poglobljenih korit. Posamezen urbani element bo tako kombinacija različne urbane opreme (koši za smeti, klopi, stojala za kolesa). Predvidena je tudi nova javna razsvetljava. Od uvoza na parkirišče za hotelom Park do Trubarjeve ulice bo kolesarski pas umeščen na vozišče.

Dela bo izvajalo podjetje Adriaing d.o.o. Investicija se izvaja v okviru operacije »vzpostavljanje povezanega kolesarskega omrežja Nove Gorice« (v okviru Operativnega programa izvajanja Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020, Prednostne naložbe 4.4: Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi).