Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prenovljena velika telovadnica OŠ Frana Erjavca Nova Gorica

DATUM OBJAVE 23. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Otroci Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica te dni že veselo telovadijo v prenovljeni veliki šolski telovadnici. Dotrajana telovadnica je prenovo po štirih desetletjih nujno potrebovala. Tako smo prenovili tlak, tribune, akustično oblogo, svetila, strop, dostope, evakuacijske poti, izboljšali požarno varnost in zamenjali celotno športno opremo. Prenovljeno telovadnico je šola, ki jo obiskuje več kot 600 učencev, dobila ravno v letu, ko praznuje 40. obletnico.

 

Obnova velike telovadnice Osnovne šole Frana Erjavca za učence in širšo goriško okolico predstavlja velik korak v smeri kakovostnega in spodbudnega vzgojno-izobraževalnega okolja, saj je odnos do športa in predvsem gibanja temeljni pojem zdravega življenjskega sloga. »Primarno izobraževanje, kot je osnovna šola, je ena izmed začetnih in največjih investicij v življenje. Če lahko šola nudi še urejen športni objekt, s tem zagotovo motivira športno vzgojo v otroški in mladinski dobi, razvija rekreacijski športni duh, poleg tega pa z urejeno športno infrastrukturo lepša podobo kraja in s tem dviga razvitost športa na Goriškem na višjo raven,« je ob zaključeni prenove telovadnice povedala ravnateljica Osnovne šole Frana Erjavca mag. Lara Brun.

Prenovljeno telovadnico si je danes skupaj z ravnateljico mag. Laro Brun, predsednico Sveta zavoda OŠ Frana Erjavca Barbaro Trampuž in predstavnico staršev ter članico sveta zavoda Jano Skok ogledal tudi župan dr. Klemen Miklavič, ki je s prerezom traku telovadnico simbolično predal svojemu namenu. »Ko sem sprejel mandat župana, sem si telovadnico ogledal in ocenil, da ni bilo primerno, da otroci telovadijo v takšni telovadnici. Zato sem se tudi odločil, da nekaj ukrenemo v tej smeri. Na mladih je treba graditi. Če ne bomo vlagali v šole, bomo zapravili našo prihodnost,« je ob tem povedal župan. Omenil je tudi načrte mestne občine za prenovo ostalih šol: »V tem mandatu posebno pozornost posvečamo šolam in vrtcem. V proračunu kljub velikemu izpadu proračunskih sredstev zaradi epidemije ohranjamo sredstva v te namene.«

V telovadnici, ki sprejme 683 ljudi, bodo poleg vzgojno-izobraževalnega dela omogočene tudi prireditve. Telovadnico pa bodo lahko v popoldanskem času uporabljali tudi športni klubi in društva. Vrednost obnove 560 kvadratnih metrov velike telovadnice je 306.705 evrov, od tega smo na Javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje investicij v gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi pridobili 63.578,00 evrov. Finančna sredstva za prenovo so bila zagotovljena tudi v proračunu mestne občine za leto 2020. Izvajalec del pa je bila Lesnina MG oprema d.d. iz Ljubljane.

 

      

 

Foto: Mateja Pelikan