Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ob jubileju OŠ Kozara: spodbuda razvoju šole

DATUM OBJAVE 31. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V teh dneh novogoriška Osnovna šola Kozara praznuje 60-letnico. Njeno poslanstvo je vzgoja in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, pri čemer posebej, kot poudarjajo v njenem vodstvu, spodbujajo in razvijajo njihova močna področja. Staršem in drugim strokovnim sodelavcem nudijo podporo, jim svetujejo in z njimi aktivno sodelujejo. Ob jubileju je šolo obiskal župan dr. Klemen Miklavič skupaj s podžupanjo Damjano Pavlica, predsednico Odbora mestnega sveta za zdravstvo in socialno varstvo ter mestno svetnico Vido Škrlj in vodjo Oddelka za družbene dejavnosti mag. Marinko Saksida. Med obiskom je župan vodstvu šole sporočil jasno ambicijo mestne občine, da spodbudi razvoj šole za otroke s posebnimi potrebami tako, da bo to najboljša tovrstna šola v državi. K temu bo občina pripomogla tudi z investicijami v prihodnjem obdobju. Prvi sta na vrsti prenovi telovadnice in didaktičnih atrijev.

Osnovna šola Kozara si prizadeva postati strokovni center za vzgojo, izobraževanje in svetovanje. Njeni zaposleni se trudijo pokrivati posebne potrebe vzgoje in izobraževanja ter zgodnje obravnave predšolskih otrok, osnovnošolskih otrok in mladostnikov v regiji. Ravnatelj Edvard Vrabič je ob obisku povedal: "Veseli me, da so odgovorni na novogoriški mestni občini prepoznali nujnost podpore šoli pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Hkrati pa bi se rad zahvalil vsem sodelavcem, bivšim in sedanjim, da s svojo požrtvovalnostjo in srčnim delom učencem naše šole pomagajo pri razvoju in učenju za samostojno življenje in lažje vključevanje v družbo."

Vida Škrlj, predsednica Odbora Mestnega sveta za zdravstvo in socialno varstvo ter mestna svetnica, je poudarila prizadevanja mestne občine za čim boljšo podporo šoli: »Otrokom s posebnimi potrebami želimo v novogoriški mestni občini zagotoviti kar najboljšo oskrbo. Ravnatelju smo povedali, da je v Novi Gorici v gradnji zimski pokriti bazen, ki bo imel premično dno in bo zato zelo primeren tudi za otroke s posebnimi potrebami. Poleg tega smo ravnatelju predlagali, da se poveže s konjeniškim klubom za izvajanje terapije s konji. »

Podžupanja Damjana Pavlica pa je poudarila pomen ustreznih prostorov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov. »Z ravnateljem smo se pogovarjali predvsem o potrebni obnovi telovadnice in dveh šolskih atrijev. Na mestni občini že pripravljamo naročilo projektne dokumentacije.»