Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Reke morajo biti dostopne ljudem

DATUM OBJAVE 23. april 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan dr. Klemen Miklavič je proti Uredbi o spremembi uredbe o upravljanju kakovosti kopalnih voda, po kateri bi država Kopalno območje Soča v Solkanu izvzela iz monitoringa meritev kakovosti vode. Skupaj s civilno iniciativo iz Solkana bo do 10. maja dal pobudo Ministrstvu za okolje in prostor, da to območje ne umakne iz seznama merjenja kakovosti kopalnih voda.

O tem je župan povedal: »Reke so javno dobro in morajo biti dostopne ljudem. Soča pri jezu mora biti dostopna Solkancem in obiskovalcem. To je naša dragocenost in zato moramo poskrbeti za večjo varnost in ne umikati ukrepov, ki to območje vrednotijo kot pozitivno točko za razvoj športa in turizma ter za srečevanje ljudi.

Tako kot je civilna pobuda nakazala, bo tudi mestna občina dala pobudo Ministrstvu za okolje in prostor, da ne umakne merjenja kakovosti vode v tem območju in obenem bomo še enkrat pozvali, naj aktivno pristopijo in skupaj z nami pomagajo iskati rešitev za varnejšo uporabo reke v tem območju.«

 

Naslovna fotografija, foto: Mateja Pelikan