Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zapora cest v Novi Gorici na dan 15. etape Gira d\'Italia

DATUM OBJAVE 19. maj 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Goriškem potekajo še zadnje priprave pred 15. etapo Gira d' Italia, eno največjih kolesarskih dirk na svetu. V nedeljo, 23. maja, bo prečkala tudi slovensko ozemlje, in sicer v Goriških Brdih in v Novi Gorici. Pri izvedbi dirke na slovenskem delu etape smo priskočili na pomoč italijanskim organizatorjem RCS Sport, in sicer bomo na ta dan vzpostavili poseben prometni režim in omogočili kar največjo varnost za kolesarje in domačine.

 

Na dan nedelje, 23. maja 2021, bo zato v Novi Gorici veljal spremenjen prometni režim – POPOLNA ZAPORA CEST, po katerih bo potekal odsek etape Gira: bivši maloobmejni prehod Solkan – Kolodvorska pot – Trg Evrope – Erjavčeva ulica – Rafut – Rožna Dolina – bivši mejni prehod Rožna Dolina.

 

Popolna zapora bo veljala od 12.30 do predvidoma 17.30.

 

Prečkanje trase oziroma vožnja po njej v tem času ne bo mogoča. Tudi dostopi do objektov znotraj trase bodo v tem času za vozila onemogočeni. Prebivalce prosimo, da se ustrezno organizirajo in s tem izognejo morebitnim nevšečnostim zaradi napovedane zapore.

 

Vsi obiskovalci našega mesta bodo v nedeljo lahko parkirali na parkiriščih nakupovalnih centrov Supernova Nova Gorica in Supernova Qlandia Nova Gorica.

 

Prosimo tudi, da so prebivalcu v času trajanja dirke pozorni na svoje hišne ljubljenčke, ki naj ne bodo spuščeni.

 

Zemljevid odseka novogoriške trase:

 

Naslovna fotografija: Mateja Pelikan