Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova izdaja skupnega časopisa

DATUM OBJAVE 20. maj 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO je v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Občino Gorica in Občino Šempeter-Gorica izdalo novo izdajo čezmejnega časopisa z naslovom Skupaj – Insieme. S tem izidom želimo prebivalcem enotnega čezmejnega prostora predstaviti številne skupne projekte, ki že povezujejo naš prostor in dvigujejo kvaliteto življenja v njem. Pod uredniško pero se podpisuje novinar Blaž Močnik v sodelovanju z novinarko Francesco Santoro. V teh dneh časopis, ki je izšel v dveh izdajah, slovenski in italijanski, na dom prejemajo prebivalci novogoriške, goriške in šempetrske občine, na voljo pa je tudi v elektronski obliki na spletni strani EZTS GO. Časopis je izšel v časih pravega razcveta skupnih projektov, osvojitve naslova Evropske prestolnice kulture 2025, sodelovanja v kolesarski dirki Giro d'Italia, priprav na skupno čezmejno ekonomsko cono in prizadevanja, da bi naš skupen urbani prostor postal zgled za celo Evropo. 

Časopis Skupaj – Insieme na 31 straneh prinaša številne zanimive in aktualne teme iz našega prostora: priprave na 15. etapo Gira d'Italia, Evropsko prestolnico kulture, predstavitev kolesarskih in čezmejnih turističnih poti v obeh Goricah, vpogled v gospodarsko okrevanje po epidemiji in v visokotehnološka podjetja, kulturno dogajanje, zdravje v regiji in članek o 110. obletnici smrti letalca Edvarda Rusjana. O aktualnih temah pa smo povprašali tudi vse tri župane, Rodolfa Ziberno, dr. Klemna Miklaviča in mag. Milana Turka. Skratka, prinaša zanimive zgodbe od tu in zdaj in verjamemo, da ga bodo občani vseh treh občin z veseljem vzeli v roke. 

EZTS GO že skoraj desetletje utrjuje povezanost čezmejnega prostora treh občin preko najrazličnejših čezmejnih projektov ter si prizadeva za bogato sodelovanje na vseh področjih. Čezmejni teritorij bogatimo z izvajanjem pomembnih projektov. Dva največja, Isonzo-Soča in Salute-Zdravstvo, sofinancirana iz programa Interreg Italija-Slovenija, se uspešno zaključujeta. Skupaj si prizadevamo za krepitev čezmejnega turizma, kulturnih dejavnosti, mobilnosti in gospodarskega sodelovanja. 

Projekta Salute-Zdravstvo in Isonzo-Soča, v sklopu katerih je publikacija nastala, financira program Interreg Italia-Slovenija 2014–2020. 

 

Elektronska verzija je za branje na voljo na spletni strani:

https://euro-go.eu/sl/notizie-ed-eventi/news/la-nuova-edizione-del-giornalino-transfrontaliero-gi%C3%A0-nelle-vostre-cassette-postali/