Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

S pomočjo evropskih sredstev do novih brezplačnih Wi-Fi točk po krajevnih skupnostih

DATUM OBJAVE 25. maj 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru evropskega razpisa Wi-Fi 4 EU je novogoriška mestna občina pridobila 15.000 evrov nepovratnih sredstev za vzpostavitev brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih, ki bodo občanom in obiskovalcem zagotovile dostop do interneta visoke kakovosti (minimalna hitrost prenosa podatkov 30 MB/S). Kot najugodnejši ponudnik je bilo za postavitev točk izbrano podjetje Kabelska televizija Nova Gorica, ki je v preteklih mesecih postavilo Wi-Fi točke v naslednjih krajevnih skupnostih: KS Banjšice, KS Branik, KS Dornberk, KS Gradišče, KS Grgar, KS Kromberk-Loke, KS Lokovec, KS Lokve -Lazna, KS Nova Gorica in KS Solkan. Točke so večinoma postavljene na stavbah posameznih krajevnih skupnosti. V KS Lokovec je točka postavljena pred prostorom krajevne skupnosti v Srednjem Lokovcu. Točka je v KS Branik poleg na stavbi krajevne skupnosti postavljena tudi na gradu Rihemberk, V Novi Gorici pa je nova brezplačna Wi-Fi točka postavljena na stavbi (pri strelišču) v Panovcu in na Trgu Evrope.

 

Tako so zdaj z brezplačnimi Wi-Fi točkami opremljene vse krajevne skupnosti v novogoriški mestni občini in nekatere turistično zanimive točke. Uporabnik bo v bližini posamezne brezplačne točke med razpoložljivimi omrežji lahko izbral Wi-Fi 4 EU in se povezal na internet.