Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poslovil se je novogoriški mestni svetnik doc. dr. Zoran Božič

DATUM OBJAVE 03. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Poslovil se je novogoriški mestni svetnik doc. dr. Zoran Božič (1951–2021)

Nekdanji državni svetnik, literarni zgodovinar, prešernoslovec, didaktik, publicist in docent na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici se je vedno zavzemal za proces demokratizacije, enakost in pravice šibkejših družbenih skupin. To je vselej počel z izjemnim čutom za vrednote sodobne družbe s sočutjem do človeka, narave in ljudske dediščine. Neprecenljiv je njegov prispevek k literarni teoriji, s katerim je v mednarodnem prostoru utrdil pomen slovenske književnosti in slovenskega jezika. S predanim učiteljskim in profesorskim delom je navdihoval generacije. Podkoval jih je s poznavanjem književnosti in osnov slovenske kulturne samobiti ter prispeval k vsestranski pripravi na življenjsko in karierno pot. Pogrešali ga bomo.

 

V ponedeljek, 7. junija 2021, ob 11. uri se bomo v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica nanj spomnili z žalno sejo.

V žalno knjigo se bo mogoče vpisati v ponedeljek, 7. junija 2021, med 13. in 18. uro in v torek, 8. junija 2021, med 9. in 18. uro v Zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Pogreb pokojnika bo v ponedeljek, 7. junija 2021, ob 15. uri na pokopališču v Kojskem. Od pokojnika se bo mogoče posloviti v tamkajšnji mrliški vežici od 14. ure dalje.

Cvetje in sveče svojci hvaležno odklanjajo v korist Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo.