Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Aleksandrinke iz Prvačine so svoje kolesarske sposobnosti predstavile v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 11. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Danes popoldan so se dame pripeljale v Novo Gorico z avtobusom starodobnikom, modelom Mercedes- Benz O 302 iz poznih 60-ih let prejšnjega stoletja. Med njimi je bila prava Aleksandrinka, Amalija  Romanelli, ki se je tudi rodila v Aleksandriji, pred kratkim pa je prejela slovensko državljanstvo. Avtobus z Aleksandrinkami so na poti spremljali predstavniki Društva slovenskih miličnikov, in sicer predsednik Bojan Bizjak ter člani Tomaž Rutar, David Fabjan in Aleš Vodičar.

Pred novogoriško mestno hišo je Aleksandrinke pozdravil podžupan Simon Rosič skupaj s predsednikom Slovenske veteranske avto-moto zveze Francijem Škrjancem in predsednikom društva AMD Gorica Miranom Mozetičem. Po sprejemu v atriju novogoriške mestne hiše, ki je minil v prijetnem vzdušju in poudarjanju pomena ohranjanja kulturne in tehnične dediščine, so Aleksandrinke dokazale, da imajo še kako veliko skupnega s kolesarstvom. Na Bevkovem trgu so sedle na električna sobna kolesa in pokazale svojo športno moč. Predsednica Društva žena Prvačine Andrejka Humar je obenem povedala, da so nekdaj v Prvačini s prvo pošiljko denarja Aleksandrink pogosto družine kupile kolo.

Vesela druščina se je po kavici na Bevkovem trgu odpravila še na sprejem k patru Bogdanu Knavsu na Sveto Goro. Prav vsi pa se že veselo pripravljajo na navijanje na jutrišnji kraljevi etapi kolesarske dirke Po Sloveniji.

 

Foto: Klub Zagon