Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Več zelenja ob južni športni poti ob Kornu

DATUM OBJAVE 16. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V aprilu so se v Novi Gorici začela dela na južni športni poti ob potoku Koren, ki zajemajo ureditev kolesarske in peš poti. Dela potekajo v dveh fazah. Trenutno se zaključuje prva faza urejanja kolesarske poti od priključka pri Osnovni šoli Frana Erjavca do priključka na Delpinovo ulico. V drugi polovici junija 2021 je predvideno nadaljevanje del na drugem odseku trase, in sicer peš poti od priključka na Delpinovo ulico do zaključka na Ulici Šantlovih.

 

Novourejena športna pot bo imela dvojno namembnost – delno bo to rekreacijska in kolesarska pot, delno pa vzdrževalna pot. Športna pot bo od priključka na Delpinovo ulico do zaključka na Ulici Šantlovih namenjena pešcem in bo urejena s protiprašno prevleko v videzu makadama. Prvi del poti med mostom pri Osnovni šoli Frana Erjavca do priključka na Delpinovo ulico pa bo kolesarska pot, s katero bo zagotovljena povezljivost kolesarskega omrežja Nove Gorice.

Spremembe projekta Južna športna pot se nanašajo tudi na zasaditev dreves in grmovnic. Ohranilo se bo že obstoječo grmovno in drevesno vegetacijo, saj so prostorske možnosti za zasaditev novih dreves majhne. Ker mora južna stran poti ostati prosta zaradi intervencije in lažjega vzdrževanja priobalnih zemljišč s strani vzdrževalcev Direkcije RS za vode, se lahko sadi le na severni strani bodoče poti.

Dodatno se bo na območju južne športne poti zasadilo vrbo žalujko, vibasto vrbo, pet okrasnih japonskih češenj in 4 do 5 murv. Ob počivališčih s klopmi, ki se bodo nahajala na dostopih na športno pot, bodo umeščene kovinske konstrukcije in zasajene vrtnice vzpenjavke.

Vse spremembe projekta so izvedene s ciljem večje urejenosti območja, ozelenitve in boljših bivanjskih razmer ter so plod večjih pogovorov in razgovorov s stanovalci ob trasi južne poti.