Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z današnjim dnem tudi na novogoriški mestni občini urejamo mobilno identiteto smsPASS

DATUM OBJAVE 21. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Poleg Upravne enote, Centra za socialno delo (CSD) in Finančne uprave RS (FURS) je od danes dalje mogoče vlogo za pridobitev mobilne identitete oddati tudi v sprejemni pisarni novogoriške mestne občine (pritličje desno - soba št. 12). Pred obiskom je priporočljivo, da izpolnite obrazec za osebno identifikacijo na naslovu: www.si-trust.gov.si/assets/Izjava/Obrazec-za-osebno-identifikacijo.pdf, ga natisnete in prinesete s seboj v sprejemno pisarno mestne občine. Če te možnosti nimate, boste obrazec prejeli in izpolnili v sprejemni pisarni. Z veljavnim osebnim dokumentom obrazec oddate osebno v sprejemni pisarni v času uradnih ur: pon., tor., pet. od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.30 (ob sredah do 17.00), ob petkih med 8.00 in 12.00 ter od 13.00 do 14.00.

 

Za razliko od FURS-a, CSD-ja in Upravne enote je postopek na novogoriški mestni občini približno tri delovne dni daljši, ker obrazec v sistem lahko vnašajo le prej omenjene institucije, ki jim z mestne občine posredujemo vlogo. Po treh dneh svetujemo, da že poskusite dokončati registracijo na spletnem naslovu www.si-trust.gov.si/sl/si-pass/mobilna-identiteta/. V primeru, da vaši podatki še niso vneseni, boste morali dokončati registracijo kakšen dan kasneje. O tem, ali so vaši podatki že vneseni, pristojne institucije namreč stranke ne obveščajo.   

 

Na pobudo novogoriške mestne občine bo v kratkem oddaja vloge za pridobitev mobilne identitete mogoča še v Goriški knjižnici Franceta Bevka in na TIC-u Nova Gorica. Direktor novogoriške občinske uprave Marko Mikulin ob tem poudarja: »V pomoč občanom želimo vključiti čem več javnih ustanov, da bomo zagotovili čim lažje urejanje mobilne identitete smsPASS.«