Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Praznujemo dan državnosti

DATUM OBJAVE 24. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet županaNovogoriški župan dr. Klemen Miklavič iskreno čestita ob državnem prazniku, dnevu državnosti, ki ga praznujemo 25. junija.


Ob tej priložnosti izpostavlja: »Pred 30-imi leti ni šlo samo za odcepitev od Jugoslavije, ni šlo samo za razglasitev samostojnosti, temveč je šlo tudi za spremembo politične in gospodarske ureditve države. S tem smo postali enaki sosednji regiji, političnemu in gospodarskemu sistemu Italije. To je bil ključen korak, da se je naš teritorij začel ponovno integrirati, da so se začeli skupni projekti in aktivnosti. Torej da meja ni več delila, da ni več prevladovala mejna ekonomija razlik, temveč da smo začeli proces približevanja, združevanja virov, zato da ustvarimo delovna mesta in da skupaj napredujemo na različnih področjih: na področju bivanja, logistike, transporta, infrastrukture itd.


Ta pot je doživela ključen pozitiven preobrat s samostojnostjo Slovenije. Sledil je vstop v EU, pa v Schengen, četrti tak mejnik na našem območju pa je pridobitev naslova EPK 2025. Slovenija je s samostojnostjo in preobrazbo sistema začela svojo pot v Evropsko unijo. EU pa je veliko prinesla našim krajem in nam dala novo upanje, nam omogočila, da lahko gremo po poti skupnega razvoja čezmejne regije, kjer sta Nova Gorica in Gorica, ki ju simbolizira Trg Evrope, center čezmejne regije in ne več periferija Ljubljane in Rima.«