Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začasna prometna ureditev na Trgu Marka Plenčiča

DATUM OBJAVE 23. julij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Trg Marka Plenčiča v Solkanu je namenjen parkiranju in dvosmernemu prometu. Za pešce, kolesarje, otroke, starejše in druge je nevaren, saj ni jasno, kje so varni pred avtomobili. Veliko parkirnih mest na trgu ni zarisanih, veliko je tudi nepravilnega parkiranja. Pogosto sta zaparkirana tudi vhod v krajevno skupnost in prostor pred cerkvijo – trg pod lipama. Zato želi Mestna občina Nova Gorica skupaj s studiem Prostorož na trgu uvesti nov prometni režim, ki ohranja enako število parkirnih mest, hkrati pa odpira prostor za druženje pod lipama in okrog novega kioska Mobilet, ki se odpira v četrtek, 29. 7. 2021.

 

Na Trgu Marka Plenčiča lahko trenutno parkira 37 avtomobilov, od tega je zarisanih 18 parkirnih mest, 18 jih je neoznačenih, 1 mesto je rezervirano za invalide. Z novo prometno ureditvijo bo na trgu na novo zarisanih 23 parkirnih mest in 1 parkirno mesto za invalide, prostor za okvirno 12 vozil za prebivalce in uslužbence Centra za pomoč na domu pa bo na voljo na lokaciji za Vinom Gorica (pri eko otoku). Skupaj bo lahko na trgu in za njim parkiralo 36 vozil, s to ureditvijo pa trg pridobi 500 kvadratnih metrov površin za druženje in dogodke.

Montaža kioska Mobilet bo na Trgu Marka Plenčiča potekala jutri, v soboto, 24. 7. 2021. Med ponedeljkom, 26. 7. 2021, in četrtkom, 29. 7. 2021, pa bo na celotnem območju trga zelo omejena možnost parkiranja zaradi uvedbe začasne spremembe prometne ureditve, ki bo v veljavi do konca oktobra 2021. Prebivalce zato naprošamo, da s trga umaknejo vozila in tako pomagajo pri nemotenem poteku del za postavitev kioska in začasno prometno ureditev. Že vnaprej se opravičujemo za morebitne nevšečnosti v tem času in prosimo za potrpežljivost.

Testna prometna ureditev se bo zaključila konec oktobra, ko bosta mestna občina in Prostorož skupaj s prebivalci in predstavniki lokalnih organizacij preverjali, ali je bila ureditev uspešna ali ne. Če bo ureditev uspešna, se bo začasne oznake nadomestilo s stalnimi, trg pa bo pripravljen na razvoj, nove dogodke in druženje.

Kiosk Mobilet in akcije za staro jedro Solkana so del projekta Cvetoče ulice / Thriving streets, v katerem sodeluje Mestna občina Nova Gorica. Sofinancirane so s sredstvi EU programa URBACT III. Kiosk in akcije v letu 2021 koordinira Prostorož. Dogodki bodo potekali v skladu s priporočili NIJZ za zbiranje na javnih krajih.

 

Program kioska Mobilet

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti