Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Cirkuški spektakel Climate of Change 6. in 7. avgusta v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 30. julij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici bo 6. in 7. avgusta gostoval cirkuški spektakel Climate Of Change - sodobni cirkus, ki uprizarja povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami.

Sedem umetnikov in akrobatov, štirje glasbeniki, impresivna scenografija in veliko zgodb. To je le nekaj številk sodobne cirkuške predstave na prostem #ClimateOfChange, komunikacijske kampanje, ki je namenjena ozaveščanju in opozarjanju mladih o povezavah med podnebnimi spremembami in migracijami.

»Okoljska kriza je družbena kriza. Ne moremo zanemariti dejstev, da podnebne spremembe vplivajo na vse skupnosti in prisilijo mnoge, predvsem najbolj ranljive, da zapustijo svoje domove, mesta ali države,« pojasnjuje Mateja Skrt iz Platforme SLOGA, mreže nevladnih organizacij za razvoj, humanitarno pomoč in globalno učenje, ki je ena izmed 16 partneric vseevropskega projekta Climate of Change. »Turneja Climate of Change, ki se bo 6. in 7. avgusta ustavila v Novi Gorici, se umešča na presečišče umetnosti ter ozaveščanja in prinaša zgled ozaveščanja o perečih problemih in družbenih izzivih na jasen, a hkrati subtilen način. Z akrobatsko-gledališko ulično predstavo želimo vse, tako mlade kot širšo javnost, opozoriti, da iz okoljske ter družbene krize, v kateri smo se znašli, lahko izstopimo le s solidarnostjo in trajnostnim razvojem.«

Dogodek soorganizira Platforma SLOGA, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru projekta Evropska prestolnica kulture – GO! 2025.

»Živimo na čudovitem, a hkrati ranljivem planetu,« pravi župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič. »Ljudje, predvsem mladi, se prebujamo ter spreminjamo življenjski slog in kulturo bivanja. Sočutje in sozvočje z naravo postajata temeljni vrednoti naše skupnosti. Temu sledimo tudi na Goriškem in v Novi Gorici, ki skupaj z Gorico postaja Evropska prestolnica kulture – nove kulture, zelene kulture!«

V petek, 6. avgusta in v soboto, 7. avgusta, bosta na Trgu E. Kardelja ob 21. uri na sporedu dve celovečerni predstavi.

V času gostovanja cirkusa Climate of Change bo v Novi Gorici potekal tudi spremljevalni program.

Dan pred prvo predstavo, 5. avgusta, bodo umetniki organizirali delavnico grafitiranja z mahom. Delavnica se prične ob 18. uri. Število udeležencev je omejeno, zato sprejemajo prijave na naslov miha.turk@sloga-platform.org.

To pa še ni vse. Turneja #ClimateofChange želi spremeniti mnenje mladih Evropejcev: zato bo frizerka obiskovalcem ponudila ne le spremembo pričeske, temveč tudi “spremembo miselnosti”. Striženje bo na voljo 6. in 7. avgusta, oba dneva med 9.00 in 12.00 uro ter med 18.00 in 20.00 uro. Naročanje ni potrebno!

Vsi dogodki, tudi cirkuška predstava, so brezplačni ob spoštovanju ukrepov in do zapolnitve mest. Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih končnim uporabnikom v RS je za udeležbo obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.