Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Stekel promet skozi novo krožišče Vojkove ceste, Žabjega kraja in Ulice XXX. divizije v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 10. avgust 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Odslej se je že mogoče peljati skozi novo dvignjeno mini krožišče, ki je posebej prilagojeno tudi za invalide. Krožišče je obenem urejeno po sistemu vodenja kolesarjev in motornega prometa skupaj na vozišču, pri čemer so kolesarji enakovredni motornemu prometu.

 

Iz krožišča se zaenkrat še ni mogoče peljati po Vojkovi cesti v smeri Solkana, ker dela v tem delu ceste še potekajo. Na Vojkovi cesti urejamo tudi komunalno infrastrukturo (odvodnjavanje, elektro kabelska kanalizacija, javna razsvetljava, vodovod od krožišča z Ulico Milojke Štrukelj do stanovanjskega objekta s hišno številko 6). Postavljena bo urbana oprema. Dela bodo zaključena do 20. avgusta letos.

 

Investicija novogoriške mestne občine je bila izvedena v okviru projekta "Vzpostavljanje povezanega kolesarskega omrežja Nove Gorice«, delno jo financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj."