Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začenja se gradnja novega vrtca v Grgarju

DATUM OBJAVE 11. avgust 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Danes so v Grgarju zabrneli stroji in začeli z rušenjem starega vrtca. Potem, ko smo v juliju pridobili gradbeno dovoljenje, bo izvajalec, podjetje Dema Plus d.o.o. iz Ljubljane, lahko začel z gradnjo novega objekta. Če pri gradnji ne bo zapletov, se bodo uporabniki v nov vrtec vselili januarja prihodnje leto. Do takrat vrtec deluje v prostorih Krajevne skupnosti Grgar, kjer so bili prostori prenovljeni in urejeni tako, da ustrezajo tem potrebam.

Vrednost investicije, ki vključuje gradnjo vrtca z opremo, komunalno ureditev na območju vrtca in stroške nadzora, znaša 1,2 milijona evrov. Nov vrtec je zasnovan kot trioddelčni vrtec. V njem bo tudi večji večnamenski prostor. Objekt bo sodoben, energetsko varčen, ogreval in hladil se bo s pomočjo toplotne črpalke. Skupaj z vrtcem bo preurejena tudi okolica. Dostopna pot bo odslej bolj varna. Otroci pa bodo imeli tudi večje zunanje igrišče kot doslej.