Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dogovor za izboljšanje preglednosti in stanja hidrantov v novogoriški mestni občini

DATUM OBJAVE 26. avgust 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V novogoriški občini je kar 990 hidrantov, ki jih gasilci potrebujejo ob gašenju. Z njimi upravljajo Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica v okviru javne službe, sredstva za njihovo upravljanje pa v proračunu letno zagotavlja novogoriška mestna občina. Včeraj so se sešli predstavniki novogoriške mestne občine, Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilske enote Nova Gorica in Vodovodov in kanalizacije Nova Gorica. Pregledali so stanje na področju urejenosti hidrantov v občini in se dogovorili za izboljšave. Ocenili so, da stanje še zdaleč ni slabo, da pa je potrebno izboljšati urejenost nekaterih hidrantov, zlasti na podeželju.

 

Kot je po sestanku povedal novogoriški podžupan Sašo Kogovšek, so se dogovorili, da podjetje Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica kot upravljalec hidrantnega omrežja pripravi plan pregledov in ustreznih popravil hidrantov v tem in prihodnjem letu ter stroškovnik predvidenega dela. Ko bo to pripravljeno, se bodo sešli ponovno, pregledali poročilo, mestna občina pa se bo odločila o morebitnem potrebnem povečanju sredstev za vzdrževanje hidrantov. Pregled hidrantnega omrežja bosta Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica in Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota Nova Gorica izvajala skupaj.

Poleg tega so se zbrani dogovorili, da bodo kataster hidrantov, ki ga Vodovodi in kanalizacija vodijo v pisni obliki, v podjetju v kratkem pripravili v obliki mobilne aplikacije in ga predali  Gasilski enoti Nova Gorica. Aplikacija bo bistveno olajšalo delo gasilcem, ko bodo prispeli na požar, saj bodo glede na njihovo GPS pozicijo z aplikacijo lahko takoj dostopali do hidrantnega omrežja in poiskali ustrezen hidrant.